Despre dress code, scris si nescris…

Despre dress code, scris si nescris…

Toata lumea sau, ma rog…, aproape toata lumea asteapta o petrecere. Cu siguranta nu doar petrecerea este centrul de interes, importanta este si pregatirea tinutei cu care vom da gata jumatate de invitati, restul fiind ocupati cu mancarea si bautura. Daca vorbim strict de doamne, pregatirea rochiei si a coafurii dureaza mai mult de o jumatate de ora, deoarece toata dichiseala cere ore, zile, uneori luni , la nivel mental, bineinteles, dar e obositor si asa.

Pe langa petreceri, mai sunt si alte evenimente care ne pot solicita prezenta: premiere, spectacole, cine festive, intalniri speciale si lista ramane deschisa pentru ca oamenii au o multime de idei legate de socializare.

O invitatie asa cum trebuie are un dress code, un mic randulet pierdut printre ore si date, in care suntem rugati sa respectam un anumit cod vestimentar. Exista si un dress code nescris la anumite evenimente, invatat dupa doua coordonate: buna-crestere si respectul. Nu poti sa porti la  nunta prietenei  o rochie lunga, alba sau sa te prezinti cu fusta scurta, undeva la limita dintre lenjeria intima si marginea ciorapului cu banda, la un eveniment gen decernare Doctor Honoris Causa. Nu mergem cu tocuri cui la concerte in aer liber si terminam in picioarele goale, adunand bacteriile lacome. Nu ne parfumam inainte de a alerga pe stadion deoarece nimeni nu este obligat sa alerge langa sticle uriase de Dior sau Oriflame.

slide_309407_2718252_free

De ce este important sa respectam un dress code? Inainte de toate, respectam persoanele care ne-au invitat si care au investit, inclusiv afectiv, in speranta ca ne vom simti bine. Mi se pare absolut nepoliticos sa tratam la capitolul diverse un cod vestimentar solicitat, doar pentru ca noi vrem sa aratam ca suntem altfel si nu avem nevoie de „ordine”. Apoi, respectand ceea ce ni s-a cerut, ne vom simti cu adevarat foarte bine. Intre persoane imbracate in dress code black tie, aparitia noastra leganata si impaunata de un costum coborat din Tv, direct din ultimul videoclip al lui Eminem, poate fi stanjenitoare. Pentru toata lumea, inclusiv purtator/oare.

seasonal-party-invitations-stylish-summer-party-invitation-design-idea-with-light-blue-background-white-girls-with-pink-dress-with-polka-dot-motive-and-black-letters-cheerful-summer-part

Intr-un final, daca nu ai chef sa mergi la un eveniment, poti refuza politicos si nimeni nu se supara. Dar, daca ai ales sa mergi, ia partea frumoasa dintr-un dress code si gandeste pozitiv. Acesta iti usureaza alegerea vestimentara. Cand habar nu ai ce inseamna white tie ori smart casual, nu trebuie sa te enervezi si sa bodoganesti gazda si ideile ei imprumutate din cultura occidentala. In plus, nu inseamna ca esti limitat sau prost informat. Persoanele care stiu tot sunt chiar enervante. O simpla cautare online iti ofera absolut gratuit atat informatii despre codul scris cat si poze cu tinute similare, din care te poti inspira cu succes.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.