Cum purtam rozul pentru tinute cat mai elegante in sezonul rece

Rozul isi pastreaza statutul de culoare descriptiva a feminitatii, insa nuantele sunt cele care dau tonul tinutei. De la boemul roz pal la outfituri elegante roz pudrat sau puternicul candy pink, alese cu atentie, nuantele de roz pot schimba imaginea unui intreg look.

Sacourile, piesele extrem de populare in acest sezon, pot insoti rochii elegante, asa cum demonstreaza Rosie Huntington-Whiteley, insa pot fi si o parte a unui costum classy, asa cum propune Emily Ratajkowski. Ambele vedete aleg nuante deschise de roz pe care le asorteaza unei piese albe, mizand pe bijuterii aurii pentru nuantele deschise sau argintii pentru cele mai puternice.

Pentru o tinuta de birou, sacoul roz poate fi integrat intr-un costum cu o pereche de pantaloni culottes, pentru un look modern, dar si cu o fusta conica, pentru o tinuta clasica, iar asortarea cu topuri albe sau negre ramane una dintre cele mai sigure.

sacou-roz-rosie  sacou-roz-emily

sacou-roz-costum  sacou-roz-costum-sense

Daca o combinatie roz-negru descrie un outfit clasic, usor de purtat la serviciu, si combinatiile cu nuante asemanatoare (violet, rosu, lila, Burgundy) schiteaza o tinuta moderna si plina de personalitate. Pentru a plusa pe nota moderna, bluza sau puloverul ales pot avea un croi oversize, in timp ce un top office poate aduce in plus o nota glam moderna prin insertiile de voal, funde in zona decolteului sau printr-un material precum dantela.

bluza-roz-fusta-neagra  pulover-roz-oversize

bluza-dantela-roz-sense  bluza-roz-voal-fashionsense

Rochiile roz sunt o definitie a feminitatii absolute, iar combinatiile de culori incadreaza look-ul intr-o anumita categorie stilistica. Astfel ca o rochie intr-un roz puternic, purtata cu un pardesiu bleu ciel, accentueaza o tinuta babydoll, asa cum afiseaza Paloma Faith, in timp ce rozul mai pal alaturi de o nuanta de gri schiteaza un outfit usor sobru.

Atunci cand caracterul glam feminin nu este evidentiat prin materiale din aceeasi categorie, precum dantela, accesorizarea este cea decisiva. Iar Amal Clooney subliniaza importanta accesorizarii purtand o rochie roz basic cu o pereche de pantofi statement in doua culori: roz-violet.

rochie-roz-paloma  rochie-roz-chung

rochie-roz-dantela-sense  rochie-roz-amal

O jacheta roz lunga (precum un cardigan, un pardesiu, trenci sau palton) poate schimba intreaga imagine afisata. Un model amplu, in A, precum cel pe care mizeaza actritele Blake Lively si Eva Mendes, poate fi purtat cu fuste in acelasi croi, de o lungime care sa nu o depaseasca pe cea a jachetei, in timp ce Bottega Veneta propune modele pe corp, cu centura in talie, insa de aceeasi dimensiune pana la genunchi. Daca primul model poate fi purtat cu ususinta de catre persoanele cu o silueta triunghi inversat (solduri mai inguste decat umerii), cel de-al doilea model va avantaja mai ales siluetele androgine, cu o linie ingusta a umerilor si a soldurilor.

In acest sezon, designerii ne incurajeaza sa optam pentru o pereche de pantaloni drepti pentru jachetele cu croi drept si pentru o rochie sau o fusta in A pentru jachetele cu un croi evazat.

pardesiu-roz-blake-lively  pardesiu-roz-veneta

eva-mendez-pardesiu-roz  

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.