Cum purtam rochia din catifea

Anul 2016 a fost dedicat in mare parte unui trend care s-a extins rapid si a luat cu asalt toate segmentele modei: catifeaua. Indiferent de varsta sau de contextul care stabileste codul vestimentar, trendul sezonului s-a extins de la aria vestimentara la cea a accesoriilor, colierele si pantofii din catifea devenind un must have pentru iubitoarele de moda.

Dintre toate acestea, rochiile au fost cele care s-au evidentiat ca cele mai indragite outfituri. Iar celebritatile si designerii ne ofera ca exemplu nenumarate moduri de stilizare.

O rochie intr-un croi lejer este ideala pentru un outfit casual, urban, a carui accesorizare se poate reduce la o geanta plic. Culoarea si croiala sunt la fel de importante in acest caz, o rochie neagra, pe corp, permitand mult mai greu schitarea un outfit relaxat. O culoare calda, insa, si o linie ampla aproba rochia de catifea ca una dintre cele mai glam tinute urbane.

rochie-catifea rochie-catifea

La polul opus se afla rochiile care urmeaza un tipar clasic. De cele mai multe ori acestea sunt maxi, in linii elegante, iar in ultimele sezoane decolteul a jucat un rol foarte important in individualizarea modelelor. Accesorizarea este pe masura, aceasta fiind ori foarte discreta ori in nuante clasice de argintiu-auriu. Desi un decolteu modern, amplu, permite o accesorizare bogata, de cele mai multe un model clasic este cu atat mai bine pus in evidenta prin detalii minime.

rochie-catifea-gaga rochie-catifea-karlie

rochie-catifea-sense rochie-catifea-sense

Colierele choker, un alt trend rasunator al anului, insotesc de multe ori pe catwalk rochiile din catifea, asa cum putem observa in prezentarile Louis Vuitton sau Luisa Beccaria. Pentru o astfel de accesorizare, designerii sugereaza ca modelul si nuanta rochiei sa permita tusa glam adusa de colierele choker, si acestea realizate de cele mai multe ori tot din catifea. Croiala ampla a rochiei, un model cu imprimeu sau detalii precum volane la maneci sunt amanuntele care aduc tinutele spre un stil glam si o accesorizare in ton.

choker-luisa-beccaria choker-luisa-beccaria choker-ralph-lauren-2016 choker-rosie

rochie-catifea-sense rochie-catifea-sense

O accesorizare bogata este recomandata de designeri pentru rochiile cu guler sau pentru cele cu decolteu in V. O pereche de cercei mari, intr-o culoare contrastanta cu cea a rochiei, ii vor evidentia culoarea, in timp ce un decolteu adanc poate fi accesorizat atat de coliere oversized la baza gatului, cat si de siraguri subtiri, intr-un stil goth, asa cum prezinta Kwon Seoul.

rochie-catifea opulent-elie-saab rock-munsoo-kwon-seoul

rochie-catifea-sense rochie-catifea-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.