Cum purtam cele 5 rochii ale iernii

“O rochie pentru 4 anotimpuri” nu este nici pe departe un concept utopic si nu exista niciun motiv pentru nu care nu am putea crea tinute stylish in jurul unei piese de baza indiferent de temperaturile de afara. Totusi, acestea pot recomanda uneori o tinuta pentru un anumit sezon si este indicat ca modul in care o purtam sa reflecte cerintele acestuia.

Iarna sunt recomandate culorile inchise si tesaturile groase. Astfel, o rochie navy sau violet din brocart poate fi o imaginea unei combinatii potrivite. Si pentru ca brocartul este o tesatura pretentioasa, considerata high class, accesorizarea trebuie sa fie pe masura. Putem alege bijuterii mici din materiale pretioase, iar daca alegem un accesoriu statement, acesta ar trebuie sa urmeze cromatica materialelor pretioase (aur, argint) sau pe cea a rochiei. Bijuteriile fantezie in culori aprinse nu sunt indicate unei astfel de tinute.

brocart-blake brocarde

brocart

In ciuda efectului see through, dantela se afla, de asemenea, printre detaliile care insotesc rochiile sezonului rece. Fie ca vorbim despre o rochie din dantela sau doar de anumite detalii dantelate, accesorizarea trebuie sa fie subtila. Cu atat mai mult daca decolteul este la baza gatului, manecile sunt lungi, iar cromatica identifica mai mult de o culoare.

rochie-dantela-amal rochie-dantela-sarah

rochie-dantela-sense rochie-dantela-sense

Intrucat un material gros adauga de cele mai multe ori volum rochiei, un model clos este recomandat in locul unui croi pe corp. In ceea ce priveste accesorizarea, materiale precum tricotul, lana, casmirul sau alte reprezentante ale sezonului rece nu accepta cu aceeasi usurinta bijuteriile care complimenteaza rochiile verii. Din aceasta cauza este bine ca modelul rochiei sa prezinte un detaliu care sa o evidentieze. Un decolteu adanc, o accentuare a taliei prin contrast sau un guler in stilul preppy pot fi elementul necesar si suficient.

rochie-clos rochie-clos

rochie-clos-sense rochie-clos-sense

Catifeaua este materialul care poate descrie perfect o rochie de decembrie. O rochie din catifea inspira in primul rand eleganta, iar materialul voluptuos o recomanda in special evenimentelor glam. Pentru a respecta inspiratia regala a unei tinute din catifea, este indicat ca accesoriile sa fie cat mai putine si mai discrete, chiar si in cazul modelelor cu decolteu sweetheart, asa cum exemplifica Alexa Chung. O geanta plic in nuante metalice sau intr-o culoare contrastanta poate fi detaliul suficient.

rochie-catifea rochie-catifea rochie-catifea rochie-catifea-sense

Rochia cu imprimeu floral este una dintre acele piese vestimentare pe volatilitatea careia ne putem baza oricand. Dolce&Gabbana a adoptat acest model ca unul reprezentativ, alaturi de accesorii florale cat mai fanteziste si bijuterii cat mai opulente. Totusi, aceasta directie spre glam nu ne impiedica sa purtam rochia florala in outfituri de zi. Detaliul de care trebuie sa tinem cont, insa, este cromatica acesteia. O rochie colorata cu imprimeu necesita o accesorizare uni, iar daca material este unul subtire chiar si pe alocuri (voal, matase), bijuteriile la fel de fine sunt cele care completeaza cel mai corect tinuta.

rochie-dolce rochie-imprimeu-floral

rochie-imprimeu-floral  rochie-imprimeu-floral-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.