Cum purtam cele 5 piese de baza ale verii

Tendintele care s-au afirmat pe podiumurile internationale si trendurile care au acaparat garderoba tuturor iubitoarelor de moda, indferent de stil si de silueta, au rezumat estetic piesele esentiale pentru outfiturile de vara. Ce au in comun aceste piese?! Detalii feminine, croiuri moderne si, cel mai important, calitatea de a imbina notele chic cu cele clasice, dar si tusele casual cu cele elegante.

Gulerul rotunjit. Topurile si rochiile cu un guler rotunjit, cunoscut si sub numele de guler Peter Pan, accentueaza in aceeasi masura un stil extrem de feminin, dar si o nota vintage. Apropiindu-se de stilul clasic frantuzesc, rochiile cu guler rotunjit au de cele mai multe ori un croi cu putin peste sau sub genunghi, fiind purtate cu balerini sau pantofi Mary Jane. Pentru a completa in stil un astfel de look, palaria cu bor lat si ochelarii de soare cu rama oversized sunt detaliile esentiale.

Topurile cu guler rotunjit si un croi pe corp pot fi asortate fustelor midi in A, in timp ce croiurile mai ample pot arata minunat alaturi de o pereche de jeansi bootcut. Pentru ca astfel de modele de topuri si de rochii nu necesita o asortare clasica in zona superioara, look-ul poate fi intregit prin esarfe sau coliere statement prinse sub guler . Un astfel de outfit va atrage de fiecare data atentia asupra unui stil rafinat, clasic, un stil perfect atat pentru o zi la birou cat si pentru o iesire chic.

rochie-guler-peter-pan  rochie-guler-peter-pan

camasa-guler-rotund  bluza-guler-rotund

rochie-guler-rotund-sense  bluza-guler-rotund-sense

Rochia cu dungi. Orizontale, verticale, suprapuse sau in diverse combinatii, dungile alb-negru reusesc de fiecare data sa transforme orice piesa basic intr-una in tendinte. Chanel a prezentat rochiile cu dungi pentru sezonul 2019, asigurandu-ne ca acestea nu vor parasi topul tendintelor si aduce ca  element de noutate accesorizarea in accente glam, cu pantofi si bijuterii argintii. In aceasta vara putem adopta trendul dungilor prin rochii midi pe corp in stilul Hermes, pentru un look casual chic, sau prin rochii cu un croi lejer, pentru un stil relaxat, dar la fel de modern.

Ideala pentru iesirile de zi, rochia cu dungi alb-negre poate fi accesorizata atat cu sandale cu talpa plata sau ortopedica in nuante neutre, dar si cu accesorii viu colorate pentru a incadra outfitul intr-un stil cu valente classy.

Pentru ca acest model pluseaza prin volum, fiind ideal femeilor cu o silueta androgina, este indicat sa alegem un model cu talia subliniata fie printr-un cordon, fie prin dispunerea imprimeurilor.

rochie-dungi-vara  rochie-dungi-vara

rochie-dungi-vara  rochie-dungi-sense

Volane. Introdus initial prin rochii si topuri, trendul volanelor s-a extins intr-atat incat a acaparat piese precum jeansi, fuste sau chiar genti si pantofi. Piesa cel mai usor de asortat, insa, ramane bluza cu volane. Acest detaliu aduce o nota de eleganta si de rafinament, o nota ce poate fi accentuata printr-o cromatica pastel, dar si prin accesorizare.

Persoanele cu o silueta triunghi pot purta bluze sau camasi cu volane ample pe maneci, sau cu maneci de tip fluture care creeaza acelasi efect. Siluetele triunghi inversat (linia umerilor mai pronuntata decat cea a soldurilor) vor fi avantajate de topuri cu volane cat mai fine in partea superioara. Fustele pe corp sau jeansii decid incadrarea tinutei intr-un stil office chic, respectiv casual, iar ochelarii cu print si gentile mici sau midi intregesc minunat tinuta.

camasa-volane-reese  top-volane-street

top-maneci-volane-sense  top-maneci-voal-sense

Rochia cold shoulder. Casual sau eleganta, rochia cu umeri goi a reprezentat in acest an una dintre piesele de referinta. Aducand o tusa glam in garderoba oricarei femei, acest model isi pastreaza statutul de must have prin echilibrul perfect intre simplitate si statement. Fie ca alegem un model negru uni, fie ca optam pentru o rochie cu imprimeu multicolor, aplicatii sau volane, tinuta rezultata va exprima de fiecare data un stil impecabil, atent ancorat in lista trendurilor.

Rochia verii 2018 poate fi purtata atat cu balerini glam cu varf ascutit, cat si cu pantofi clasici cu toc sau alaturi de o pereche de sandale cu platforma, iar gentile pot reprezenta singurul accesoriu necesar in aceasta schita stilistica.

rochie-umeri-goi  rochie-umeri-goi

rochie-umeri-goi  rochie-umeri-goi-sense

Pantalonul in culori puternice. O pereche de pantaloni intr-o culoare puternica precum galbenul sau verdele smarald delimiteaza orice tinuta de outfiturile basic. Iar daca o astfel de piesa creeaza o tinuta statement, alaturarea unei culori la fel de aprinse transforma orice aparitie intr-una moderna, increzatoare si perfecta pentru orice context.

Pentru o iesire casual sau glam, asortarea unui astfel de pantalon cu un top intr-o culoare statement este suficienta pentru a creea un outfit ca la carte. Pentru un look mai formal, insa, este necesara introducerea unei piese intr-o culoare inchisa sau neutra si o asortare in ton. Poate fi vorba despre un blazer bleumarin, despre o geanta in linii clasice sau despre o pereche de pantofi stiletto, dar si o combinatie intre acestea ne va ajuta sa obtinem acelasi efect.

Bijuteriile in nuanta pantalonului si gentile in aceeasi culoare cu topul descriu paleta cromatica drept una in tendinte, tinuta rezultata fiind incadrata la fel de corect intr-un context office, casual sau glam.

pantalon-galben  pantalon-verde

pantalon-galben-sense  pantalon-verde-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.