Cum purtam cel mai corect albastrul – culoarea verii?

Oricat de accentuate ar fi preferintele fiecareia dintre noi pentru anumite culori, nuante sau palete cromatice, stim deja ca nu orice culoare care ne place ne si avantajeaza. Totusi anumite combinatii ne pot usura sarcina asortarii prin crearea unui ansamblu armonios.

Una dintre cele mai la indemana combinatii care vizeaza nuantele de albastru este cea cu albul, iar acest lucru este valabil mai ales daca optam pentru o nuanta inchisa precum bleumarinul. O combinatie devenita clasica, este potrivita atat pentru un look casual cat si pentru unul office.

Putem compune cu usurinta o tinuta dintr-o fusta office bleumarin si o bluza sau o camasa alba, putem recurge la varianta jeansi albastri – top alb, iar optiunile nu se limiteaza aici. Pentru a duce outfitul spre un stil elegant, pantofii si geanta in tonuri de bej sau de negru sunt variantele potrivite.

bleumarin-alb  bleumarin-alb   bleumarin-alb-sense albastru-alb-sense

Outfiturile create prin alaturarea pieselor albastre celor oranj respecta regula culorilor complementare, Dior aducandu-le impreuna in fuste midi purtate cu bluze si pantofi negri. Un sacou oranj ofera savoare unui look office in nuante de albastru, iar daca o piesa oranje este, poate, prea stridenta pentru anumite situatii, la fel de corect este sa includem oranjul doar in imprimeul acesteia. Astfel, in loc sa asortam o pereche de jeansi unui top oranj, putem purta perechea preferata de jeansi albastri cu un top cu un imprimeu care contine si o nuanta de oranj.

albastru-orange  albastru-orange-dior

albastru-orange-sense  albastru-orange

Desi albastrul si rozul nu sunt cunoscute drept aliati cromatici, lucrurile se schimba atunci cand discutam despre piese pastel. Astfel o camasa bleu clasica si o esarfa, o jacheta sau o pereche de pantaloni roz pastel pot crea un look feminin prin excelenta. O alta posibilitate de a aduce aceste doua nuante pastel intr-un singur outfit este prin alegerea unei rochii bleu cu imprimeu roz sau viceversa, asa cum sugereaza Elisabetta Franchi.

albastru-roz-pastel  albastru-roz-pastel albastru-roz-pastel  albastru-roz-pastelalbastru-roz-pastel-sense albastru-roz-pastel-sense

O combinatie indrazneata, eleganta si nu mai putin corecta se refera la alaturarea unei piese violet, mai ales intr-o nuanta deschisa, uneia inchise de albastru. Pentru un look de birou, cel mai usor mod de a ne juca cu aceste culori este crearea unui outfit dintr-o pereche de pantaloni bleumarin si un top violet, iar accesoriile bej se vor asigura de retusul stilistic al tinutei.

albastru-violet  albastru-violet

albastru-violet-sense  albastru-violet

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.