Cum organizezi acasa o zi de spa

Chiar daca multe lucruri s-au modificat pentru un timp, totusi nu trebuie sa neglijam lucrurile care ne faceau inainte sa ne simtim bine. O zi spa este secretul pentru a fi relaxata si a-ti gasi echilibrul. Desi suntem obisnuite sa mergem la spa in oras, este mult mai potrivit in contextul actual, dar si confortabil, sa iti alegi o zi pe care sa o dedici ingrijirii tale personale.

 

Relaxarea este cuvantul cheie atunci cand vine vorba despre o zi de spa. Primul truc este sa te trezesti fara alarma si sa iti creezi o stare mintala potrivita. Psihologii ne recomanda ca in aceasta perioada sa ne alegem o singura ora, in care sa citim stirile si sa ne stresam. Dupa respectiva ora este recomandat sa inchidem toate site-urile de stiri si sa ne deconectam de la stresul cotidian. Daca iti este greu sa nu accesezi stirile din minut in minut, iti recomandam sa inlocuiesti acest obicei cu altul mult mai sanatos. De fiecare data cand te tenteaza sa verifici noutatile, apuca-te  sa ordonezi un loc din casa, sa citesti ceva, sa asculti muzica sau sa ii suni/ sa vorbesti cu cei dragi.

Un alt aspect care te va ajuta sa ramai pozitiva este faci exercitii fizice. Pentru o relaxare optima, yoga este una dintre cele mai bune optiuni. Daca nu ai urmat niciodata o clasa de yoga, atunci iti recomandam sa cauti pe Youtube tutoriale. Sunt foarte multe canale de Youtube dedicate acestui sport. Printre beneficiile exercitiilor yoga sunt relaxarea, eliminarea durerilor de spate, cresterea musculara armonioasa si elasticitatea.

 Pentru a incepe rutina spa trebuie sa iti gasesti muzica preferata de relaxara, sa lasi o lumina calda in baie, sa aprinzi lumanari parfumate si sa adaugi in apa uleiuri esentiale, plate sau sare. Managerului unei faimoase Spa din New York, Aire Ancient Baths, Silvia Barnett spune ca: “Pentru a le oferi clientilor relaxarea optima, ne concentram pe o metoda care include 5 simturi. Folosim lumanari parfumate, sare de baie in fuctie de preferinte, si alegem muzica linistita.” . Nu trebuie sa te grabesti sa cumperi sare de baie de la magazin, fiindca o poti inlocui acasa cu sare roz de Himalaya sau epsom, impreuna cu flori de musetel si rozmarin. Daca ai doar ceai de rozmarin si musetele, poti adauga cateva pliculete sub jetul de apa calda. Selectii de muzica potrivite pentru relaxare poti gasi pe aplicatii precum Spotify sau Apple Music.

Mastile din fata sunt esentiale pentru o zi perfecta de spa. Daca vrei o varianta naturala, iti recomandam sa o urmaresti pe Youtube pe Joanna Vargas, farmacista si fondatoare a brandului Joanna Vargas Salons and Skin Care. Ea propune o varianta DYI de masca de fata formata din amestecul, in parti egale, de iaurt cu avocado, impreuna cu o lingurita de miere de albine. Vargas spune ca “Iaurtul este un antiinflamator cu un component de acid lactic, avocado are vitamina B si este bogat in grasimi, prin urmare este perfect pentru hidratare, iar mierea de albine il completeaza la capitolul de hidratare.” . Pentru un plus de relaxare, acopera-ti ochii cu 2 pliculete reci de ceai de musetel.

Masajul facial este excelent pentru riduri, ochi umflati si pentru eliminarea stresului. Vargas ofera instructiuni legate de cel mai eficient masaj facial pe care ti-l poti face singura acasa: “Este foarte simplu: Folosind o presiune moderata, maseaza-ti tenul urmand o miscare de J cu varful degetelor cand aplici serumul si creme faciale. In jurul ochilor traseaza usor o jumatate de cerc impreuna cu o crema pentru a-ti dezumfla ochii.”. Unul dintre cele mai bune produse de masaj facial este jade roller. Il poti comanda si in Romania prin Notino.ro sau Emag.ro.

Incheie ziua de spa in cele mai confortabile pijamale si bucura-te de cartea/filmul preferat impreuna cu un pahar de vin sau ceai de lavanda. Inainte de culcare nu uita sa lasi telefonul in alta camera pentru a avea un somn odihnitor.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.