Cum obtinem un look modern si elegant, ideal pentru zilele calduroase

“Simplitatea este cheia elegantei”. Aceasta era viziunea lui Coco Chanel asupra modei, iar in ultimii doi ani, trendurile par a se fi inspirat din deviza unuia dintre cele mai sonore nume ale industriei de fashion. Piesele uni, basic, din materiale fine, au luat locul stilurilor normcore si a celor mult prea incarcate si devin esentiale in tendintele verii 2019 pentru crearea tinutelor classy, rafinate.

Camasa alba devine in sezonul cald un imperativ al elegantei, imbinand perfect moda si confortul. Ralph Lauren ne incurajeaza sa optam pentru camasi cu un croi relaxat, dintr-un material vaporos, pe care sa le purtam cu deja foarte popularii pantaloni largi cu talie inalta. Un outfit ideal atat pentru un look office, cat si pentru o iesire classy chic, acesta primeste o tusa glam prin cureaua aurie si pantofii cu toc inalt.

Usor de purtat in orice context, camasa alba va arata minunat si intr-un outfit all white, alaturi de o fusta midi si o pereche de balerini. Daca alegem un model amplu, care promite un plus de confort in zilele calduroase, putem asorta cu o pereche de pantaloni conici. Daca preferam totusi o fusta sau un pantalon amplu, stilistii recomanda sa purtam camasa, indiferent de croiul acesteia, cu terminatia sub betelie.

camasa-alba  camasa-alba

camasa-alba-sense  camasa-alba-sense

In sezoanele trecute, una dintre cele mai importante reguli de styling ne spunea ca orice femeie moderna trebuie sa detina macar o pereche de pantaloni negri tigareta. Moda anului 2019 pastreaza acest reper stilistic, dar adauga un detaliu important: stilul smart casual al pantalonului negru.

Designerii si stilistii ne recomanda ca in acest sezon sa optam pentru pantaloni negri conici, dar intr-un stil mai informal, pe care sa ii purtam cu sandale cu toc si barete fine, bej sau negre. Cu un top basic vom schita astfel o tinuta chic de zi, in timp ce o bluza alba vaporoasa, cu voal sau paiete, ne va ajuta sa cream un outfit elegant si modern de seara.

pantaloni-sport  pantaloni-sport

pantaloni-sport  pantaloni-sport-sense

In locul pieselor in culori statement, puternice si indraznete, moda sezonului cald ne permite sa optam pentru topuri si rochii cu aspect metalic, peliculizat. Givenchy ne ofera o idee minunata pentru un look glam de seara, prin topul argintiu cu franjuri, iar Blumarine ne incurajeaza sa alegem rochii peliculizate cu funde oversized.

Pentru un eveniment care cere insa un look modern si elegant, pliat pe o directie stilistica usor mai clasica, putem alege un top amplu cu decupaje pe brate, intr-o culoare inchisa, pe care il vom asorta cu un pantalon conic.

bluza-peliculizata  rochie-peliculizata

sacou-peliculizat  bluza-peliculizata-sense

Piesele care imbina cel putin doua trenduri ce subliniaza la fel de puternic un stil feminin si elegant sunt solutia salvatoare pentru orice fashionista. In acest sezon, rochia albastra sau turquoise, cu un croi lejer si volane, este acel must-have pe care ne putem baza pentru un outfit relaxat de zi, dar si pentru o tinuta de seara.

Roland Mouret si Marissa Web pluseaza cu trendurile actuale si ne propun modele midi sau maxi cu umeri goi si maneci ample sau vaporoase. Pentru un eveniment mai formal, putem alege un model pana la genunchi, albastru uni sau cu imprimeu si cu volane fine.

rochie-volane  rochie-volane

rochie-volane  rochie-volane-sense

All-white” este un concept stilistic ce pare a fi predestinat zilelor toride ale acestui sezon. Iar designerii se intrec la a ne face pe plac prin tinute cat mai lejere care sa respecte aceasta directie stilistica.

Putem alege astfel un costum alb cu pantalon evazat pentru un stil office, o pereche de pantaloni scurti drepti si o camasa cu funda la guler pentru un eveniment elegant, sau o rochie alba pana la genunchi. Alegand un model cu volane sau cu umerii goi ne vom asigura un look ideal de zi, in timp ce rochia cu un croi in A, usor asimetrica, ne ajuta sa accentuam un stil classy, potrivit oricarui context: la serviciu cu o pereche de pantofi cu toc jos si gros, sau la un eveniment chic cu pantofi stiletto si accesorii aurii.

all-white  all-white

all-white  rochie-alba-sense

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.