Cum ne pregatim pentru sezonul tinutelor in culori delicate

Iubitoarele de moda s-au obisnuit sa dedice piesele in culori boeme, delicate, primului sezon de tranzitie din an: primavara. Tendintele sezonului de toamna 2019 ne-au luat insa prin surprindere cu outfituri feminine si rafinate create cu ajutorul unor nuante apropiate de pastelurile primaverii.

Burberry, Hermes, McQueen, Kenzo si Oscar de la Renta sunt doar cateva dintre numele modei internationale care voteaza ca trendurile din a doua jumatate a anului sa graviteze in jurul look-urilor in nuante delicate. Iar exemplele pe care ni le ofera prin prezentarile de moda ne demonstreaza cum viziunea designerilor se pliaza perfect pe toate stilurile si preferintele vestimentare.

O nuanta care ne va aminti de bronzul verii, bejul nude sta la baza multor tinute de catwalk pentru sezonul toamna-iarna 2019. Hermes ne propune sa alegem intre topuri cu aplicatii pe umeri, fuste satinate sau trenciuri clasice pe care sa le punem in evidenta prin detalii oranj sau in nuante deschise de maro.

Putem alege intre centuri inguste in talie, esarfe, genti sau cizme lungi, compunand, la fel de corect si de armonios, un outfit office, casual sau elegant. Pentru o accesorizare in ton, bijuteriile aurii sunt preferate celor argintii, iar materialele satinate vor evidentia cu atat mai bine un look stylish.

bej-moda-toamna-2019  bej-moda-toamna-2019

bluza-bej-aurie-sense  bluza-bej-sense

Pentru acelea dintre noi care indragesc nuantele deschise de verde ca verdele celadon, sarcina de a crea o tinuta moderna si stylish va fi una foarte usoara. Astfel, in schitarea unui look office, de serviciu, o fusta sau un pantalon in aceasta nuanta va crea un duo minunat alaturi de un top alb, Edeline Lee propunand combinatia intre o fusta midi in A, o camasa cu maneci bufante si o pereche de pantofi albi.

Atunci cand dorim sa integram o piese verde celadon intr-o tinuta casual de zi sau intr-un outfit de seara, o piesa galbena va accentua foarte chic cromatica. O rochie verde cu detalii galbene, accesorizata cu o geanta sau o pereche de pantofi intr-o nuanta de galben, va fi vedeta unei iesiri glam, in timp ce un top galben basic va plusa la fel de corect prin culoare intr-un context casual, de zi.

verde-moda-toamna-2019  verde-moda-toamna-2019

verde-moda-toamna-2019  pantaloni-verzi-sense

O culoare la fel de potrivita femeilor cu tenul deschis, cat si celor cu un ten masliniu, rozul urmeaza una dintre directiile cromatice principale propuse de nuantele pastel: combinatia cu piese sau accesorii albe.

Oscar de la Renta ne demonstreaza ca sezonul de toamna va apartine rochiilor lungi cu un croi clasic, usor asimetric, un model a carui eleganta va fi subliniata cu ajutorul unor pantofi cu barete inguste. Iar daca vom alege o pereche alba, atunci putem fi sigure ca suntem pregatite pentru orice eveniment elegant.

Iubitoarele acestei culori dulci primesc de la Sally LaPointe o veste minunata: tinutele classy, feminine, pot fi create usor in acest sezon din doua piese roz, atat timp cat nuanta acestora difera. Putem alege, astfel, un pantalon cu talie inalta si un top cu volane pentru un look elegant de zi, sau fuste lungi satinate si un pulover cu un croi lejer, un outfit rafinat si in acelasi timp lejer, ideal pentru a doua parte a sezonului.

roz-moda-toamna-2019  roz-moda-toamna-2019

bluza-roz-sense  bluza-roz-sense

Considerata multa vreme o culoare descriptiva mai mult pentru outfiturile masculine, albastrul a iesit din aceste limite prin nuantele pastel. Delicat si boem, albastrul pastel este o nuanta usor de purtat in orice context.

Un look urban, casul si relaxat, poate fi compus dintr-o piesa bleu si o a doua intr-o nuanta deschisa de galben sau oranj. In crearea unui stil office, cea mai potrivita varianta de asortare este cu o piesa alba, gri sau bej. Iar daca dorim sa alegem o rochie eleganta in aceasta nuanta, gentile plic si pantofii aurii, argintii sau bej sidefat promit o accesorizare care va transforma tinuta intr-una efervescenta.

bleu-moda-toamna-2019  bleu-moda-toamna-2019

rochie-bleu-sense  pantaloni-bleu-sense

Corai a fost numita culoarea anului 2019. Nu este, deci, o supriza ca o intalnim in foarte multe prezentari de moda, dar si in tinutele celor mai populare fashion icons. Asemanator nuantelor deschise de oranj, dar si rozului piersica, coraiul poate ajuta la crearea unui stil modern alaturi de oricare dintre acestea.

Daca dorim sa adaugam cromaticii si alte repere in tendinte, in sezonul de tranzitie vom putea miza pe fuste sau rochii din piele, pe pantaloni bootcut sau evazati cu talie inalta, dar si pe trenciuri clasice, asa cum exemplifica Jessica Alba. O culoare delicata si feminina, coraiul va fi si mai bine pus in evidenta prin rochii sau topuri cu volane, dar si prin piese satinate.

corai-moda-toamna-2019  corai-moda-toamna-2019

rochie-corai-scurta-sense  bluza-corai-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.