Cum ne pot inspira tinutele elegante de la Festivalul de Film de la Cannes

Inceputul verii este prin Festivalul international de Film de la Cannes un prilej de a admira numele care se impun in lumea filmului si cele care se remarca in industriile de showbizz adiacente, personalitati care ne atrag atentia pe marile ecrane si ale caror prestanta la acest eveniment ne determina sa le indragim cu atat mai mult.

Iar pentru ca imaginea este pentru persoanele publice o parte din identitate, dar si unul dintre motivele pentru care ne lasam inspirate de acestea, cele sapte zile de festival ne-au atras atentia asupra noilor abordari ale modei 2019 si asupra tendintelor pe care celebritatile le voteaza prin look-urile afisate.

Corai. Atentia la trendurile mereu in schimbare se remarca prin accentuarea acelui reper cunoscut si acceptat chiar si de catre sceptici. Iar in 2019, acel reper este coraiul. O nuanta trecuta cu vederea in anii trecuti, coraiul a primit titlul de “culoarea anului”, iar celebritatile au afisat tinute elegante, glam sau romantice, care au ca punct central aceasta cromatica diafana.

Actritele Julianne Moore si Elle Fanning demonstreaza ca aceasta culoare se preteaza oricarei categorii de varsta, fiind usor de purtat atat intr-un outfit cu accente metalizate, cat si intr-un look boem, cu detalii florale. Ceea ce subliniaza, insa, de fiecare data o nuanta romantica precum coraiul este un stil feminin cu tuse regale, iar capa aleasa de ambele actrite subliniaza perfect aceasta directie stilitica.

julianne-moore-stil  elle-fanning-stil

sara-sampaio-stil  rochie-corai

Pantaloni moderni. Din ce in ce mai multe celebritati aleg pentru evenimentele mondene tinute cu tuse androgine care atrag atentia pe covorul rosu prin nota de individualitate. Andy Macdowell si Selena Gomez au mizat pe pantaloni cu un croi modern, evazat, bifand rigorile modei clasice si ale tendintelor in combinatii imposibil de trecut cu vederea: pantaloni de costum si un top asimetric, sau costumul cu un top crop semnat Chanel.

Pantalonii conici raman o alegere la fel de populara pentru pentru un stil modern si elegant, actritele Lea Seydoux si Tilda Swinton optand pentru modele peliculizate cu talie inalta. Abordand stiluri diferite, cele doua celebritati demonstreaza versatilitatea acestei piese usor de asortat atat unui top feminin cu decolteu amplu si bretele inguste, cat si unui tricou alb simplu, purtat cu un sacou in ton.

andie-macdowell-stil  selena-gomez-stil

lea-seydoux-stil  tilda-stil

Auriu vs argintiu. Rochiile elegante cu accente metalizate nu lipsesc de la niciun eveniment glam. Iar Festivalul de Film de la Cannes nu a reprezentat o exceptie. Natalia Vodianova imbina minunat argintiul si coraiul intr-o rochie Atelier Versace, in timp ce Helen Mirren ne reaminteste de eleganta atemporala a rochiilor cu trena si decolteu asimetric.

Detaliile sunt importante in alegerea unei astfel de piese statement, iar actritele care au mizat pe rochiile lungi argintii au exemplificat importanta unei astfel de reguli nescrise. Daca o rochie lunga peliculizata sau cu aspect metalic reprezinta de cele mai multe ori imaginea clara a unui outfit glam, alegerea unui model in doua materiale sau a unei rochii cu paiete oversized stabileste echilibrul perfect intre glam si modern.

natalia-vodianova-stil  helen-mirren-stil

stil-tilda  rochie-argintie-lunga

Eleganta la superlativ. Rochiile lungi au fost considerate intotdeauna imaginea reprezentativa a unui astfel de eveniment. Elle Fanning si Aishwarya Rai ne-au reamintit, insa, de ce tinutele elegante reprezinta mult mai mult decat un croi pe corp intr-o culoare statement. Palariile cu bor amplu, materialele satinate, braurile si outfitul alb-negru diafan patentat de Christian Dior au stabilit o noua norma nescrisa pentru un look demn de covorul rosu.

Actritele Nina Dobrev si Julianne Moore au propus o abordare eleganta si in acelasi timp moderna a rochiei lungi, alegand modele Dior cu umerii goi, cu slit amplu sau cu trena din voal, croiuri care vor accentua de fiecare data un stil feminin.

stil-elle-fanning  stil-chopra

stil-dobrev-umeri-goi  stil-moore-umeri-goi

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.