Cum imbinam calitatea si tendintele in cele mai chic piese tricotate

In apropierea sezonului rece, inlocuirea topurilor si a bluzelor din materiale subtiri cu piese din tricot poate deveni cu ajutorul designerilor si a stilistilor una dintre cele mai placute activitati de sezon. Puloverele groase, rochiile tricotate sau cardiganele care ne permit sa mai includem camasile preferate in tinutele de oras sau de serviciu acapareaza acum atentia tuturor iubitoarelor de moda. Iar culorile calde, modelele moderne si croiurile confortabile ne ofera ocazia sa ne reindragostim de outfiturile sezonului rece.

Pentru a ne rasplati, insa, nu doar cu tinute chic si moderne, ci si cu piese de cea mai buna calitate, ne putem indrepta atentia spre articole din casmir sau din lana merinos. De ce aceste doua materiale?! Intrucat, pe langa o imagine clara a calitatii, ofera promisiunea unor avantaje de necontestat in sezonul rece.

Casmirul, tesatura asociata corect cu tinutele elegante, este cunoscut pentru textura deosebit de fina. Ceea ce este mai putin cunoscut, insa, este respirabilitatea oferita, usurinta cu care isi pastreaza forma dupa multiple spalari si mai ales capacitatea de a pastra caldura, aceasta fiind de trei ori mai mare decat cea a lanii, .

Lana merinos, un material potrivit indiferent de sezon!, este, asemenea casmirului, un material ce isi pastreaza cu ususrinta forma, fiind totodata non alergenic si de sase ori mai durabil decat bumbacul.

Astfel, piesele realizate din aceste materiale sau din diverse combinatii care le includ nu vor oferi doar un look stylish, ci si promisiunea calitatii, a durabilitatii si a confortului. Iar pentru sezonul rece, nu putem sa nu ne orientam atentia spre cardiganele care avantajeaza orice silueta, spre rochiile pe care le putem purta in orice context, sau pe puloverele pe care le putem asorta la fel de usor fustelor clasice sau jeansilor in tendinte.

La serviciu sau in oras, cardiganul scurt nu este doar o piesa necesara, ci chiar un accesoriu in sine. Asa cum exemplifica si vedetele surprinse in fotografiile de street style, acesta poate transforma orice tinuta basic intr-una foarte chic. Putem alege un cardigan uni atunci cand optam pentru o camasa cu imprimeu, sau un cardigan multicolor sau cu model atunci cand optam pentru un top uni.

Iar daca dorim ca experienta unui astfel de look sa urmeze ca repere atat stilul, cat si confortul si calitatea, putem alege un model din casmir, lana sau un mix intre acestea.

cardigan-gri-scurt  cardigan-scurt-model

cardigan-sense-cashmere  cardigan-sense-gri-scurt

Sezonul toamna-iarna se divide, in cele mai multe cazuri, intre tinutele in culori pamantii considerate specifice sezonului de tranzitie si cele all white, all black sau alb-negru pe care le consideram reprezentative pentru sezonul rece.

Pentru acest final de an, designerii pastreaza culorile calde precum oranjul in topul sugestiilor, iar celebritatile urmeaza acest trend prin cele mai chic tinute. Daca un stil de oras propune combinatia pulover oranj-jeansi albastri, clasici, un stil elegant sugereaza alaturarea topului oranj din tricot unei fuste midi intr-o nuanta apropiata, un look accesorizat ideal cu cizme lungi maro sau burgundy.

pulover-oranj-scurt  pulover-oranj  pulover-oranj-torsade

pulover-oranj-sense-cashmere  pulover-oranj-sense

Printre cele mai confortabile pulovere, modelele cu un croi oversized sau doar usor amplu se afla printre primele optiuni ale acestui sezon. Iar pentru a accentua si mai bine tendintele momentului, putem alege o cromatica in degrade in nuante de mov-violet.

Aceste pulovere sau cardigane sunt ideale pentru iesirile de zi, purtate cu fuste deasupra genunchilor sau cu un slit adanc, dar si cu pantaloni conici sau drepti intr-o singura culoare.

pulover-prabal-gurung  pulover-prabal-gurung

pulover-mov-alb-sense  pulover-mov-sense

Rochiile din tricot ne amintesc cu fiecare ocazie cum garderoba sezonului rece poate fi un etalon al elegantei, al confortului si al feminitatii. In sezonul toamna-iarna 2018-2019, purtam rochii negre uni, cu model sau cu accent pe zona decolteului.

Designerii propun modele fie cu insertie contrastanta in partea superioara, fie cu umerii goi, cu un croi pe corp, ideal femeilor cu o silueta clepsidra, usor in A, recomandat in special siluetelor triunghi inversat, sau drept, o optiune de considerat de catre femeile cu o silueta dreptunghi.

Pentru un look de serviciu putem alege modele usor peste sau sub genunchi pe care le putem accesoriza cu un colier colorat daca rochia este uni, sau cu o geanta si o palarie intr-una dintre culorile imprimeului.

rochie-neagra-iarna  rochie-neagra-iarna

rochie-neagra-iarna  rochie-neagra-sense

rochie-neagra-tricot-sense  rochie-neagra-tricot-sense

Dungile raman in topul tendintelor acestui sezon, iar noi putem alege intre modele de rochii sau topuri in dungi multicolore, perfecte pentru un look de zi, sau intr-o combinatie de doua culori pentru o tinuta office.

De asemenea, topurile cu dungi orizontale pot fi o optiune pentru femeile care doresc sa adauge volum in partea superioara a siluetei, dar si pentru femeile cu o silueta triunghi, in timp ce rochiile cu dungi verticale pot crea imaginea unei siluete mai inalte.

rochie-tricot-dungi  rochie-tricot-dungi-iarna

pulover-dungi-tricot-sense  rochie-dungi-tricot-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.