Culorile tomnatice

Mai putin de o luna pana la sfarsitul sezonului de tranzitie, pana sa incepem sa ne reimprietenim cu tonurile de alb si cu materiale groase, cat mai calduroase. Si cum sa simtim ca oferim toamnei elogiul pe care il merita altfel decat prin nuantele care ne-au facut sa o iubim si sa ii imprumutam din caldura cromatica?

In acest an, designerii au mers intr-un zigzag permanent in colectiile prezentate, propunand de la piese bej-maro sau nude uni la combinatii calde sau la contraste evidente.

nude        laurence xu

Reprezentanta a celei dintai categorii, Alberta Ferretti acorda intaietate nuantelor puternice de maro, asortand jachete lungi, voluminoase, cu cizme inalte. Salopetele sau rochiile uni sunt o alegere la fel de impunatoare, mai ales daca machiajul urmeaza paleta nude. Daca preferi o tinuta din doua piese, verdele inchis sau marsala (culoarea anului) vor scoate si mai mult in evidenta tonurile deschide de maro, in timp ce rozul complimenteaza nuantele inchise.

Alberta Ferretti salopeta bej pantalon maro

 

Combinatiile intre culorile de pe aceeasi scala cromatica pot duce la un mix&match ingenios si cat mai original, asa cum vedem in prezentarile Etro sau Rochas. Auriu, galben, maro si accesorii care continua la fel de armonios. Ramane la aprecierea ta daca tinuta cea mai potrivita se pastreaza intre limitele culorilor inchise sau daca necesita impulsuri cromatice in tuse aurii, argintii sau negre.

 rochas combinatii culori

Catwalk-uri fara o rascoala a contrastelor? Imposibil. Pastrand o baza desprinsa din culorile toamnei, piesele primesc un boost de vitalitate prin aplicatii, broderii si artificii compozitionale cat mai colorate. Pucci, Burberry sau Etro sunt doar cateva dintre numele care au transformat aceste combinatii efervescente intr-o tendinta de urmat, iar noi vom fi cu siguranta doar cateva dintre cele care o vor transforma intr-o preferinta personala.

 burberry             etro              pucci

Nu esti o fana a nuantelor de oranj-bej-maro? Nicio problema. Culorile tomnatice nu se rezuma strict la aceste directii. Singura regula intr-o astfel de tinuta este sa gasesti tonurile calde, cele care te fac sa te simti pregatita oricand pentru o sedinta foto-camuflaj in cromatica ultimei luni de toamna.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.