Culorile toamnei 2020

Deja am trecut de septembrie si este momentul potrivit perfect in care sa ne definitivam garderoba de toamna. Ne vom concentra pe cele mai hot culori din toamna aceasta si cum le-au incadrat in colectii designeri celebri.

Cromatica toamna/iarna 2020 este bazata pe doua concepte de baza: versatilitate si aspect timeless. Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color, explica faptul ca, in acest sezon, mentalitatea este „less-is-more” si esenta cromatica se bazeaza pe „culori a caror versatilitate si  timelessness acopera un nivel vast de functionalitate, pastrand in acelasi timp calitatea de a se remarca.”

De la burgundy luxos pana la gri si pete de culoare orange, descopera cele mai trendy culori ale toamnei.

Albastrul clasic

Pantone a declarat albastrul clasic culoarea anului 2020. In colectiile designerilor o vedem utilizata in rochii de seara vaporoase sau in color block. Balmain a utilizat albastrul clasic pentru un pulover oversized asimetric, cropped frontal, impreuna cu pantaloni bej. In colectia Albertei Ferreti, albastrul clasic este asociat cu voaluri si alte materiale fine, diafane.

Sense iti propune un look color block cu bluza jersey Adelle si fusta crep Audrey. Completeaza lookul cu pardesiul de stofa Celine si cizme slouch, negre, inalte.

Burgundy

Este o culoare clasica de toamna, care revine in fiecare sezon. Anul acesta  poti alege intre nuante de burgundy intense spre rosu dark, care te duc cu gandul la culoarea vinului rosu.  Descopera burgundy-ul clasic in colectia Lanvin, mai precis in capele de piele cu un croi retro retro, asortate cu manusi si o geanta mint inchis. Michael Kors a folosit burgundy intens spre rosu in outfituri color block,cu accesorii negre. Loewe prefera burgundy-ul intunecat, combinat cu negru si albastru.

Sense iti propune rochia imprimata Red, unde rosul cu accente negre creeaza un efect optic interesant, de burgundy.

Gri

Nuantele de gri au dominat catwalk-ul, in nuante si in materiale foarte diverse, de la costume cu linii clasice, pana la pulovere chunky. Secretul de a purta o tinuta in tonuri de gri este sa combini diverse materiale si nuante de gri, de la inchis,pana la deschis.

Crem

Crem in culoarea laptelui de migdale este similar, ca stil de a-l purta, cu griul. Arata excelent in color block cu accente de maro inchis, negru sau argintiu.

In colectia Sense FW 20/21, bejul deschis este o culoare dominanta, in special in privinta pantalonilor, a fustelor si tricotajelor. Poarta puloverul tricotat Odette si fusta plisata Nadine.

 

Orange

Accentele de orange sunt foarte trendy in toamna aceasta. Poti incerca o abordare hot, in stilul rochiilor Carolina Herrera sau ca accent intr-un imprimeu, tipul Balmain.

In rochia de voal Lorelai si bluza Randy, orange-ul este utilizat ca o pata de culoare surprinzatoare intre culorile specifice de toamna, navy, negru si nuante de maro.

Negrul

Negrul se poarta in orice sezon, dar in toamna-iarna 2020/21 revine din nou in topul tendintelor. Brandul Bottega Venetta a reinventat tinutele all black, prin adaugarea unor elemente de impact, super hot, precum franjurile. Secretul tinutelor full black este sa experimentezi cu texturi cat mai diverse, incepand de la clasica combinatie denim cu tricotaj, pana la matase cu tricotaj sau piele cu materiale pline si accente de plastic.

Pentru o tinuta super trendy all black poarta tunica de voal Caroline, impreuna cu pantalonii ponte Roxanne si ankle boots negre.

 

 

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.