Costumul office vs costumul elegant – ce stil ne avantajeaza?

Costumele sunt unul dintre trendurile principale ale acestui sezon, iar stilurile pe care ni le permit variaza de la cel clasic, office la cel urban-chic sau posh. De la printuri la culori si croiuri, acestea subliniaza un stil individual, dar si liniile siluetei. Iata care sunt cele mai chic modele ale acestui an:

Costumul cu fusta nu mai urmeaza croiurile clasice, insa pastreaza culorile neutre si imprimeul in carouri ca detalii reprezentative ale acestei directii stilistice. Anul acesta sacourile sunt lungi, fie drepte, fie oversize, fustele midi, iar cizmele acoperite partial de terminatia fustei. Un stil in linii normcore sustinut de Calvin Klein sau Mulberry care nu are ca scop evidentierea siluetei, ci a unui stil modern prin excelenta. Gentile sau cizmele intr-o culoare puternica precum rosu, verde sau violet sunt detalii care pluseaza cu o nota chic.

Sacourile lungi recomanda acest tip de outfituri in special persoanelor inalte, in timp ce siluetele petite vor fi avantajate de un model de costum fie cu o fusta mini, fie de o fusta cu talie inalta si un sacou scurt.

costume-calvin-klein  costum-Mulberry

costum-battaglia  costum-tibi-2017

Sacourile lungi, oversize, au luat locul clasicului sacou cambrat. Acestea aduc, insa, o nota feminina prin culorile pastel. Jil Sander si Cavallini propun nuante de roz pudrat sau verde deschis, iar bluzele pe gat in aceeasi culoare, dar intr-o nuanta diferita, completeaza perfect aceasta idee de styling.

Un costum cu sacou lung, dar intr-o culoare clasica, neutra, precum griul poate fi la fel de chic daca aducem o pata de culoare in zona accesorizarii, cu precadere in alegerea pantofilor, asa cum propune Calvin Klein. Ralph Lauren sugereaza o alta abordare care vizeaza focusul pe partea superioara. Acest lucru poate fi realizat prin accesorizarea cu o esarfa cu imprimeu, dintr-un material fin.

sacou-lung-jil-sander  sacou-lung-cavallini

sacou-lung-calvin-klein  sacou-lung-ralph-lauren

Costumul cu talia marcata nu se mai refera la croiul cambrat, ci la accesorii care evidentiaza silueta. De la clasica centura in talie la brauri asimetrice sau supradimesionate, orice tip de accesorizare ce marcheaza talia poate avantaja silueta.

Designerii propun brauri uni pentru costumele fara imprimeu si viceversa. Astfel, un sacou cu dungi verticale poate fi evidentiat armonios printr-un brau in dungi orizontale sau in aceeasi directie, insa nu de aceeasi dimensiune.

costum-2017  costum-cordon-talie-2017

costum-2017  costum-2017

Un outfit imposibil de ignorat este descris de piese nu doar chic si in tendinte, ci si de o abordare originala. Inlocuind clasica pereche de jeansi sau rochia mini cu un costum classy, look-ul obtinut devine cu atat mai sofisticat si mai memorabil.

Putem miza in acest caz pe un costum din catifea cu revere satinate, in stilul celui propus de Oscar de la Renta. Un model dintr-un material fin purtat cu un top intr-o culoare puternica precum galbenul creeaza acelasi impact vizual, iar accesorizarea statement cu cercei sau un colier statement la baza gatului aduce o nota de glam necesara. Atat sacoul cu decolteu adanc in V, purtat fara un top pe dedesubt, cat si topul intr-o culoare puternica pot creea iluzia unei siluete mai subtiri prin atragerea atentiei asupra partii centrale a siluetei.

Costumul alb este outfitul cu care putem merge la sigur in cazul unui eveniment posh, iar un sacou scurt cu guler inalt si o pereche de pantaloni cu talie inalta sunt piesele care creeaza, totodata, iluzia unei siluete mai inalte. Pentru un stil mai degajat putem miza si pe un costum cu blazer intr-un croi amplu, atat timp cat optam pentru o culoare puternica. Iar rosul ne asigura ca outfitul pentru care optam va fi in centrul atentiei.

costum-negru-oscar-de-la-renta   costum-negru-oscar-de-la-renta

costum-alb  costum-rosu-jil-sander

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.