Clasic, modern sau elegant? Noile jachete si paltoane urmeaza toate stilurile in tendinte!

Pe langa imaginea sarbatorilor, finalul de an aduce iubitoarelor de moda un motiv in plus pentru a se bucura de sezonul rece: noi modele de jachete, geci si paltoane create sa respecte toate cerintele in materie de stil, de context, dar si de tipul de silueta.

Unul dintre cele mai iubite modele pentru sezonul toamna-iarna 2018-2019 este paltonul din blana sau cu detalii imblanite. Tinutele elegante, ideale pentru evenimente de tip cocktail, vor putea fi maximizate stilistic prin paltonul lung, pe corp, intr-un croi clasic si cu guler din blana, asa cum propune Ermanno Scervino. Pastrand acelasi stil rafinat, Dennis Basso prezinta modele in culori deschise, care completeaza un look feminin alaturi de piese pastel sau in nuante similare.

Daca dorim, insa, includerea acestei piese moderne si calduroase intr-un outfit casual, de oras, putem opta pentru un model scurt care va avantaja mai ales femeile petite, sau pentru un palton midi clasic cu guler din blana, asa cum propune Fendi.

palton-guler-blana-scervino  palton-guler-blana-scervino

palton-blana-basso  palton-blana-basso

palton-guler-blana-fendi  palton-blana-blumarine

geaca-guler-blana-sense  geaca-blana-sense

In aceasta iarna vom purta culori puternice, iar caramiziul si galbenul se afla printre cele mai populare optiuni ale designerilor. Astfel, fie ca vom alege un palton amplu din blana asa cum prezinta Givenchy, fie ca vom miza pe un model clasic intr-un galben aprins sau mustar in stilul Carolina Herrera sau Erdem, putem fi sigure ca outfitul obtinut va respecta cele mai noi tendinte.

Pentru un stil office putem alege un model midi din stofa pe care sa il asortam unor piese clasice, in timp ce un stil glam va fi accentuat armonios prin alaturarea unei piese intr-o culoare le fel de puternica.

palton-blana-oranj-givenchy  palton-blana-oranj

palton-galben-carolina  palton-galben-franchi

palton-mustar-etro  palton-galben-mustar-sense

Un element regasit din abundenta in prezentarile sezonului este centura purtata in talie. Daca de cele mai multe ori o putem folosi ca accesoriu, designerii exemplifica prin numeroase combinatii cum aceasta poate deveni un element necesar in garderoba de iarna.

Putem alege modele din blana pe care sa le purtam cu centuri late, sau modele pe corp, din lana sau stofa, accesorizate cu centuri inguste. Indiferent ce vom alege, accesoriul acestei ierni promite tinute care vor sublinia linia taliei si vor accentua un stil modern.

palton-oranj-curea-franchi  palton-blana-curea-franchi  palton-carouri-curea-fendi

palton-blana-curea  palton-blana-curea

Jachetele si gecile matlasate au fost considerate inca de la aparitia trendului piese casual sau chiar sport. Moda sezonului toamna-iarna 2018-2019 propune, insa, o noua abordare, incluzandu-le in tinute elegante.

Chanel foloseste gecile lungi, matlasate, in prezentari care valorifica stilurile clasice, alaturi de rochii negre si accesorii aurii, iar Tibi propune modele scurte, pe corp, pe care le puterm purta cu o centura in talie si cu o pereche de botine albe, respectand astfel ultimele tendinte.

geaca-lunga-matlasata-chanel  geaca-scurta-matlasata-tibi

geaca-lunga-matlasata-sense  geaca-scurta-matlasata-sense

Paltoanele oversized se afla in acest sezon in topul recomandarilor designerilor. Fendi, Carolina Herrera, Etro, Hermes si multe alte nume de baza ale modei prezinta astfel de piese pentru care volumul descrie o tusa de individualitate. Femeile cu o silueta triunghi pot opta pentru modele cu umeri sau maneci oversized, iar paltonul sau cojocul in A poate fi un aliat de incredere al femeilor care doresc sa mascheze zona taliei sau a soldurilor.

Pentru a pastra un echilibru stilistic esential unui outfit armonios, putem purta cojocul oversized cu fuste midi din catifea sau cu pantaloni conici, in timp ce paltoanele elegante cu un croi amplu pot fi purtate cu bluze si camasi cu guler inalt dintr-un material cu textura fina.

palton-oversized-lung-fendi  palton-oversized-lung-carolina

palton-coach  palton-oversized-hermes

Imprimeurile ne dau posibilitatea sa alegem stilul pe care dorim sa il accentuam indiferent de tipul iesirii planificate. Putem alege, asadar, un palton in carouri pentru un outfit modern care va respecta cele mai noi trenduri, un model floral pentru o tinuta feminina si boema, sau putem miza pe animal print pentru a imbina cat mai chic notele moderne cu cele clasice.

Sacai si Kenzo ne incurajeaza sa optam pentru carouri si culori cat mai puternice, asociind acest model cu tinutele care subliniaza stiluri dinamice, efervescente. Kenzo si Givenchy recomanda modele animal print cu un croi voluminos, in timp ce paltonul lung, floral, ramane un simbol al tinutelor elegante, fiind de cele mai multe ori intr-un croi lung si purtat cu rochii maxi.

palton-carouri-sacai  palton-carouri-kors

palton-animal-print-givenchy  palton-animal-print-kenzo

palton-floral-lung  palton-floral-lung

Indiferent de noile repere ale modei, paltonul clasic nu poate fi absent din trendurile sezonului. Astfel, Ermanno Scervino si Chanel aduc in prim plan modele negre sau gri, intr-un croi basic pe corp sau usor in A, carora le adauga diverse elemente pentru versatilitatea stilului.

Putem opta, urmandu-le exemplul, pentru accesorizarea cu o pereche de pantofi stiletto colorati sau cu o esarfa intr-o culoare puternica pentru o nota moderna, in timp ce accesoriile argintii sau aurii subliniaza tusa glam a tinutei. Iar daca nu ne putem decide la un singur tip de accesorii, designerii ne asigura ca imbinand croiul clasic cu notele metalizate si culorile puternice vom obtine un stil modern si versatil, pefect oricarei ocazii.

palton-negru-clasic-blana  palton-negru-clasic-chanel

cojoc-gri-sense  palton-negru-clasic-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.