Cele mai potrivite materiale pentru zilele calduroase

In sezonul cald, hainele pe care le alegem urmeaza de cele mai multe ori un tipar subinteles de croiuri si culori. Astfel stim ca albul si culorile deschise sunt preferate tonurilor de negru sau nuantelor inchise, la fel cum modelele vaporoase in croiuri relaxate au prioritate in stabilirea unor outfituri chic, dar si practice, pentru zilele toride.

Pe langa aceste detalii, materialul joaca un rol foarte important. Alegem materiale subtiri, fine, vaporoase, insa trebuie sa stim ca fiecare dintre acestea pluseaza prin avantaje si prin notele stilistice pe care ni le pun la dispozitie. Iata care sunt, deci, materialele pe care putem miza cu incredere pentru tinute cat mai confortabile in sezonul cald.

Bumbacul. Aflandu-se printre cele mai populare fibre naturale, bumbacul este ideal atat pentru zilele calde, cat si pentru cele ploioase sau foarte uscate. Acest material permite aerului sa circule, absoarbe umezeala si ofera garantia unei tinute lejere si a unei senzatii sporite de confort.

Fie ca alegem o rochie colorata sau o camasa office din bumbac 100%, fie ca optam pentru un top sau pentru o pereche de pantaloni care au bumbac in compozitie, outfitul astfel compus va fi ideal pentru o zi calduroasa de vara.

rochie-bumbac-sense  top-bumbac-sense

rochie-bumbac-sense  rochie-bumbac

pantaloni-denim-bumbac-sense  pantaloni-bumbac-sense

pantaloni-sense  pantaloni-bumbac

Inul. Unul dintre materialele asociate cel mai des cu un stil casual, estival, inul ne permite sa ne bucuram de zilele toride in cel mai confortabil mod posibil.  Hainele confectionate din in sunt de cele mai multe ori deschise la culoare, in tonuri de alb sau in nuante de bej, piesele colorate fiind usor de recunoscut prin nuantele cu aspect vintage, usor decolorat.

Pentru tinute relaxate, putem asorta topuri din in cu jeansi, dar si fuste din in cu tricouri simple sau cu mesaj. Desi aspectul creponat il propune pentru tinute relaxate, piesele din in sunt considerate, totodata, imaginea unui look sofisticat, relaxat. Gentile din rafie si pantofii in nuante naturale de alb-maro-bej, dar si accesoriile din lemn sau cele foarte fine, completeaza tinutele carora aceasta fibra naturala le ofera atat confort termic cat si durabilitate.

top-in  tinuta-in-streetstyle

fusta-in  fusta-in

rochie-alba-in  rochie-roz-sense

Matasea. Un material extrem de delicat, matasea este cartea de vizita a tinutelor elegante. Desi nu ofera aceeasi respirabilitate precum bumbacul sau inul, textura foarte fina a matasii o face perfecta pentru zilele calde. Ideal pentru temperaturile ridicate, acest material ofera un plus de confort, insa nu este indicat sa il expunem direct la lumina puternica a soarelui.

Vara, camasile albe din matase, pantalonii cu jungle print si kimonourile se afla printre cele mai populare optiuni care promit un look sofisticat indiferent de modelul ales. Din acest motiv, accesorizarea poate fi minima, iar bijuteriile fine, gentile mici si pantofii in culori nude sau puternice completeaza imaginea high class oferita de piesele din matase.

kimono-matase  pantaloni-matase

rochie-matase-cushnie  tinuta-matase-sienna

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.