Cele mai classy rochii ale sezonului si cum le purtam corect

Vara este anotimpul evenimentelor mondene in care outfiturile elegante joaca un rol esential. Iar prin respectarea catorva reguli si repere stilistice, putem avea garantia unui look high class care ne pune in valoare stilul, dar si silueta.

Rochia alb-negru. Putine modele si combinatii cromatice pot face competitie rochiei alb-negru. Iar croiul ales stabileste stilul care ne va defini aparitia. Alegand un model in A, cambrat in partea superioara si amplu in partea de jos, precum cele alese de Regina Letizia, accentuam un look rafinat, regal, care vorbeste intai despre stil si apoi despre silueta. Un astfel de model va evidentia de fiecare data talia si va avantaja femeile cu o silueta triunghi inversat  (umeri lati, solduri inguste), iar pantofii clasici cu toc si varf ascutit vor completa in mod ideal outfitul.

Optand pentru un model pe corp, atragem atentia asupra siluetei, de data aceasta pantofii cei mai potriviti fiind cei cu barete inguste si toc subtire. Modelele cu maneca scurta vor avantaja femeile cu linia umerilor mai putin subliniata decat cea a soldurilor, in timp ce un croi fara maneci devine aliatul stilistic al femeilor cu o silueta triunghi inversat (umeri pronuntati, solduri inguste).

rochie-alb-negru  rochie-alb-negru

rochie-alb-negru  rochie-alb-negru

rochie-alb-negru-sense  rochie-alb-negru-sense

Brocart. Indiferent de varsta, vedetele stiu ca un eveniment glam poate fi considerat o reusita stilistica prin introducerea unei piese cu un model din brocart. Aceasta tesatura fina stabileste statutul posh al unui outfit, iar contrastul negru-auriu sau negru-galben sporeste nota eleganta.

Pentru o accesorizare in ton, sandalele negre cu barete fine, inguste, sunt ideale pentru un eveniment unde rafinamentul nu este optional, in timp ce sandalele galbene sau aurii aduc o nota glam si moderna unei tinute clasice.

rochie-negru-auriu  rochie-negru-auriu

rochie-negru-auriu  rochie-negru-auriu

Imprimeu floral contrastant. De cele mai multe ori, rochiile cu imprimeu floral sunt considerate piesele ideale pentru un outfit casual si relaxat de zi. Diferenta intre o astfel de tinuta si una demna de un eveniment elegant este data de material, dar si de culoare.

Astfel, o rochie cu un imprimeu floral intr-una sau mai multe culori puternice, pe un fond negru, descrie o tinuta rafinata, un efect sporit de un material foarte fin, dar si de anumite detalii precum volane, pliuri, broderie sau insertii din dantela. Un model fara bretele sau cu un decolteu subtil in V sau rotund permite, de asemenea, o accesorizare la baza gatului, colierele in nuante de auriu sau intr-una dintre culorile imprimeului fiind ideale pentru a completa in stil tinuta.

rochie-flori  rochie-flori

rochie-oscar-renta  rochie-flori-sense

Volane fine. Un detaliu ce debordeaza de feminitate, volanele transforma orice rochie intr-un fashion statement pliat pe tendinte. Iar rochia cu volan in partea superioara se afla printre cele mai classy piese.

Volanele in zona decolteului pot avantaja femeile care vor sa adauge volum in zona bustului, efectul fiind accentuat daca rochia aleasa urmeaza un croi pe corp. Iar modelele dintre care putem alege sunt nenumarate: fara bretele, pe un singur umar, cu umeri goi sau cu volane in stil capa. Astfel de modele necesita o accesorizare fina, cu genti plic in aceeasi culoare, dar de o nuanta diferita, pantofi cu varf ascuti si o accesorizare in zona mainilor.

Ideale mai ales femeilor cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate), rochiile cu volane fine in partea superioara a siluetei sunt o definitie a rafinamentului si a feminitatii moderne.

rochie-volan  rochie-volan  rochie-volan

rochie-volan-sense  rochie-roz-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.