Cele mai calduroase materiale ale iernii

Odata cu temperaturile cu minus ale iernii putem incepe sa maximizam plusurile celor mai calduroase materiale. Acestea ne permit nu doar tinute confortabile termic, ci si outfituri care pot inspira o noua garderoba de sezon.

Lana. De la accesorii la diverse piese vestimentare, lana in combinatie cu materiale precum viscoza sau finul casmir reprezinta unul dintre reperele esentiale in ceea ce priveste materialele iernii. Elastica si rezistenta, aceasta poate fi materialul de baza al unor piese precum cardigane, jachete sau chiar fuste, indiferent de stilul abordat.

Pentru aceasta iarna, nuantele de maro au devenit descriptive unui outfit cu tuse clasice, elegante, iar imprimeurile in carouri precum cel propus de Mulbery asigura un look sofisticat. Pentru o tinuta descrisa de un aspect cat mai fin, lana merinos este un material la fel de calduros, insa cu o textura mai delicata.

jacheta-lunga-carouri  cardigan-bej

jacheta-maro-sense  jacheta-sense-cordon

bluza-cu-lana-merinos-sense  bluza-rosie-office

Blana. Daca haina din blana este o piesa asociata mai ales cu tinutele posh, high class, detaliile din blana sunt o tusa eleganta si pot ajuta la evidentierea sau mascarea anumitor parti ale siluetei. Spre exemplu, un guler din blana poate avantaja persoanele cu o silueta triunghi, iar accentele de blana pot reprezenta un accesoriu in sine, usor de asortat gentii sau pantofilor alesi.

rochie-maneci-blana  jacheta-blana

jacheta-blana  detalii-blana

Casmirul. Un material fin care poate ajunge la o capacitate de a retine calduroa de pana la opt ori mai mare decat lana, casmirul este un material extrem de fin, ceea ce ii ofera un statut de lider in categoria fibrelor calduroase. Rezistent si adaptabil formei siluetei, casmirul poate fi considerat un material luxos, intalnit de cele mai multe ori in combinatie cu lana.

pulover-lung  pulover-material-fin

sense-bluza-groasa  pulover-oranj-sense

Tweedul. Prezentarile de moda Chanel au devenit de mult un etalon pentru piesele din tweed care asigura un confort termic necesar in zilele din sezonul rece. Un material cu aspect raw, tweedul permite prin elasticitatea caracteristica libertare in miscare, dar si un condort termic pe masura.

Desi un material cu aspect dur, rigid, tweedul este in continuare una dintre directiile stilistice aflate sub semnatura Chanel prin costumele clasice propuse. Pentru acest sezon, prezentarile Ralph Lauren abordeaza o noua gama stilistica, o directie cu tuse casual, insa nu mai putin eleganta.

tweed-chanel  tweed-chanel

tweed-ralph-lauren   tweed-tibi

Mohairul. Un material cu un aspect specific, subtil lucios si de o rezistenta deosebita, mohairul este fibra ideala pentru persoanele cu piele sensibila. Fin si calduros, acesta acorda o nota de eleganta oricarei piese vestimentare pe care o descrie, de la pulovere oversized cu guler inalt la rochii midi pe corp, perfecte pentru sezonul rece.

pulover-mohair   rochie-mohair

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.