Cele 5 jachete pe care le purtam in acest sezon

Daca sezonul cald ne-a ajutat sa ne simtim chic si feminine prin numeroasele modele de fuste si rochii, trendurile toamna 2019 ne aduc noi motive de a sarbatori moda si versatilitatea acesteia prin jachetele de sezon. Pastrand anumite caracteristici pe care le-am indragit in sezoanele anterioare si adaugand noi detalii in tendinte, jachetele, gecile si trenciurile dintre care putem alege ne promit tinute moderne si cat mai individualizate.

Jacheta biker. Iubitoarele stilului grunge primesc si in acest final de an unda verde la outfiturile create cu ajutorul jachetelor biker. Din piele naturala sau eco si de cele mai multe ori in tonuri de negru, acestea pot fi purtate atat la fuste vaporoase sau pantaloni cu un croi amplu, asa cum propune Giambattista Valli, cat si la rochii lungi sau pantaloni skinny.

Croiul scurt al jachetelor biker este un avantaj pentru femeile care doresc sa creeze imaginea unei siluete mai inalte, iar tendintele ne permit sa alegem intre modelele cu maneci ample, ideale pentru siluetele triunghi, modele cu fermoare asimetrice sau cu guler din material textil.

jacheta-biker  jacheta-biker

jacheta-biker  jacheta-biker

Haina din blana. Usor de purtat atat in zilele reci de toamna, cat si iarna, haina din blana acapareaza in acest sezon podiumurile prin diverse modele. Celine isi indreapta atentia spre jachetele scurte pe care le putem purta si intr-un stil office, dar si pentru un look elegant cu fuste midi plisate, insa putem opta la fel de corect pentru o haina oversized pe care sa o purtam intr-o tinuta moderna si relaxata cu o pereche de pantaloni evazati.

Iubitoarele stilurilor clasice rafinate pot miza in sezonul toamna-iarna 2019 pe haine din blana midi sau lungi care pot fi purtate cu pantaloni eleganti conici sau drepti. Fendi si Tom Ford ne incurajeaza in aceste directii propunand modele in nuante de maro sau gri, fie uni, fie cu accente colorate.

geaca-blana  geaca-blana

geaca-blana  palton-blana

Clasic. Jachetele si paltoanele cu un croi clasic sunt piesele pe care trebuie sa le avem in garderoba. Ideale pentru un stil business, elegant, sau casual, acestea pot fi purtate cu rochii midi, dar si cu pantaloni ampli asa cum demonstreaza Dolce&Gabbana.

Daca dorim sa introducem paltonul clasic cu revere intr-o tinuta casual cu jeansi, Celine propune asortarea cu cizme lungi peste genunchi, potrivite mai ales femeilor inalte. Pentru a plusa cu note elegante, putem opta pentru un palton gri sau negru cu brose aurii, in timp ce o tinuta moderna va fi accentuata printr-un palton oversized sau cu revere.

palton-gri  palton-clasic

palton-clasic  palton-clasic

Jacheta matlasata. Dupa o pauza indelungata, gecile, vestele si jachetele matlasate revin in tendinte, iar Givenchy, Armani si Ermano Scervino sunt doar cativa dintre cei care ne arata cum sa le asortam in functie de tendintele toamna-iarna 2019.

Astfel, jachetele cu un croi pana la genunchi, usor amplu, pot fi purtate cu fuste sau rochii mini, intr-un stil casual relaxat, dar si cu pantaloni conici si botine cu varf ascutit pentru un look glam si avangardist. Jachetele scurte vor crea imaginea unei siluete mai inalte, mai ales daca le vom purta cu pantaloni sau fuste cu talie inalta, insa si combinatia cu o rochie intr-un croi drept poate fi la fel de potrivita.

geaca-matlasata  vesta-matlasata

geaca-matlasata  geaca-matlasata

jacheta-neagra-matlasata-sense  jacheta-matlasata-sense

Piele. Jachetele lungi din piele, negre, maro sau intr-o culoare de sezon precum verdele inchis, pot completa un outfit clasic, dar si o tinuta cu accente vintage. Un trenci negru din piele cu umeri supradimensionati avantajeaza femeile cu o silueta triunghi, fiind totodata emblematic pentru un look modern, perfect pentru evenimentele glam.

Daca alegem un model verde inchis in stilul Khaite, il putem purta peste piese in nuante de galben sau animal print, in timp ce trenciul maro cu un croi maxi va fi ideal in completarea tinutelor all-white sau florale.

trenci-piele  trenci-piele

trenci-piele  trenci-piele

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.