Casmirul – calitate si confort

Atunci cand se discuta despre moda sau vestimentatie, primul lucru care trebuie luat in considerare este calitatea, motiv pentru care materialele si procesele de fabricatie nu trebuie sa ramana niciodata pe plan secund.

Cunoscut drept una dintre tesaturile cele mai ravnite pentru achizitionarea articolelor vestimentare pentru zilele reci, cu o capacitate de izolatie termica de trei ori mai mare decat cea a lanei obisnuite, casmirul, spre exemplu, isi automotiveaza statutul prin calitate, dar si prin raritatea cu care este intalnit. Desi foarte multe produse sunt promovate drept “produse din casmir”, eticheta demonstreaza ca, de fapt, fibra se regaseste in compozitia acestora in procente infime de doar 5, 10 sau 20%.

In Romania, articole din casmir pot fi gasite la un numar limitat de comercianti, printre acestia numarandu-se Stefanel sau Massimo Dutti. De altfel, la Fashionsense produsele realizate cu aceasta tesatura nu contin amestecuri din alte materiale, ci doar casmir 100%. Fiind realizate la nivel national, in fabrica Smirodava, pretul devine foarte accesibil, cu mult sub cel al articolelor vestimentare in care casmirul este regasit in proportii foarte mici, raportul calitate-pret fiind, deci, de neegalat.

casmir fashionsense. casmir fashionsense

Totusi, raritatea cu care poate fi intalnita aceasta fibra nu ar trebui sa ridice niciun semn de intrebare odata inteles procesul de prelucrare si faptul ca poate fi obtinuta doar in cel de-al patrulea si al saselea an de viata al caprei de munte Hyrcus, printr-un procedeu repetat doar de cateva ori la un interval de o luna. Iar pentru ca o astfel de minutiozitate cere o intretinere pe masura, este recomandat ca spalarea articolelor din casmir sa fie manuala, cu apa rece sau foarte putin incalzita, evitandu-se la final stoarcerea.

cashmere goat a795f8615b0efedf36f6f664fb5fd8d9 materialien_1

Un alt lucru de care trebuie tinut cont in alegerea produselor de casmir este raportul calitate-pret, dar si culoarea. Articolele care pastreaza naturaletea tesaturii pot fi intalnite doar in nuante de gri, alb, negru sau maro.

Asadar, casmirul este unul dintre materialele care ofera echilibrul perfect intre calitate si confort, fara a neglija traditia care il precede si care ii explica, printre multi alti factori, suprematia printre cele mai ravnite tesaturi.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.