Bluze feminine in orice anotimp

Bluza este o piesa favorita in garderoba multor femei, datorita posibilitatilor diverse de combinatii, ceea ce inseamna mai multe tinute, folosind un model comun. Bluzele sunt de diverse tipuri, in functie de materialul din care sunt facute si de croiul ales. Pot fi feminine sau chiar masculine.

 

Una dintre cele mai feminine piese vestimentare este bluza cu volane. Sunt deja trei sezoane in care este prezenta  in colectiile brandurilor, prin mood-ul nostalgic pe care il transmite. Inspiratia english are un farmec special, de care cu greu ne putem desparti. Majoritatea dintre noi apreciaza combinatiile ingenioase si trendy in care designerii/stilistii le folosesc in pictoriale ori pe podium. Dupa ce achizitionezi o bluza din voal, apare mereu eterna intrebare: Cu ce sa o imbrac? Modelul pe care il alegi este foarte important. Regula este sa te gandesti mereu la hainele pe care le ai acasa. Imagineaza-ti, inainte de a achizitiona bluza, toate perechile de pantaloni si fustele pe care le ai si vizualizeaza combinatiile posibile. Nu iti cumpara o bluza de voal la care te vei gandi tu mai tarziu cu ce sa o porti. Va termina in dulap, alaturi de categoria hainelor pe care le vei purta cand vei slabi.

Noi iti sugeram sa o asortezi cu cardigane oversized sau, daca temperaturile sunt mai blande, cu un maieu simplu, de culoare pielii.

Daca lucrezi intr-un mediu mai formal dar vrei ceva fin, poti inlocui camasa clasica cu o bluza cu volane. Tinuta ta va arata mult mai chic si mai feminina decat cea  auster minimalista. Poti pastra sacoul inchis, adauga o geanta spectaculoasa pentru a completa un look  fancy, dar si potrivit cu locul de munca.

Un alt model este bluza de voal, un ajutor minunat in cazul prin care o tinuta banala sau mult prea formala devine extrem de atragatoare. Popularitatea pe care si-a pastrat-o in ani se datoreaza tocmai acestei calitati. O poti purta la birou cu stiletto si o pereche de pantaloni negri de costum sau la o iesire in oras, in combinatie cu o pereche de pantaloni evazati si accesorii statement.

 

Daca esti ingrijorata ca o bluza mai larga de voal nu isi va pune in evidenta silueta, iti recomandam sa urmaresti o regula simpla: Cand ai volum in partea de sus, alege ceva pe corp jos sau invers. Poti purta o bluza de voal mai larga cu blugi skinny si o pereche de cizme iar cazul in care nu te prea intelegi cu blugii poti opta pentru o pereche de leggings de buna calitate. Completeaza-ti look-ul cu o geaca casual, tip  parka.

Bluza cu funda si maneci cu volum se potriveste cu fustele 7/8, drepte sau plisate. Designerii iti propun in colectiile de toamna fuste plisate din piele, crep, material textil sau chiar voal, cu dress mat si bocanci. Iti poti completa look-ul cu o pereche de tocuri sau de ghete. Daca alegi sa porti bluza de voal cu o fusta evita balerinii sau alti pantofi care te vor duce in zona de uniforma scolara.

 

Bluzele colorate sunt in tendintele modei contemporane, fiind o pata de culoare placuta, inclusiv in zilele mohorate. Culorile puternice te pot intimida, in special in anotimpul rece, dar trebuie sa scapi de prejudecata culorilor stinse toamna sau iarna, daca vrei sa fii o fashionista reala. O bluza intr-o culoare speciala cu siguranta nu te va lasa sa treci neremarcata.

Accesoriile sunt esentiale in definirea stilului si in completarea unei tinute. In general, este bine sa eviti bijuteriile care sunt foarte ieftine, precum colierele fake de perle, din magazinele mass-market. Daca gulerul nu are un detaliu din voal, atunci poti opta pentru un colier. Alege ceva care sa fie in armonie cu cromatica tinutei tale. Atunci cand bluza tare are deja o funda este de preferat sa porti o pereche de cercei sau doar un inel deosebit. Trebuie sa ajungi la un echilibru cald  din punctul de vedere al accesorizarii. Nu este de preferat sa nu ai nimic, dar nici nu trebuie sa porti toate bijuteriile pe care le ai in dotare.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.