All black vs All white. Cum purtam corect tinutele uni.

Fiecare perioada a anului isi numeste o cromatica reprezentativa, aceasta referindu-se atat la culorile in tendinte, cat si la cele descriptive pentru spiritul sezonului. Pentru sezonul rece si deci pentru moda toamna-iarna 2018-2019, galbenul mustar si violetul sunt printre culorile cel mai des intalnite in recomandarile designerilor, acestea rivalizand cu tinutele monocrome all white si all black.

Foarte usor de compus, tinutele albe sau negre necesita cate un detaliu stilistic care sa le armonizeze linia monocroma, un detaliu reprezentand de cele mai multe ori un trend in sine si de care nu ne putem dispensa daca dorim sa obtinem un outfit corect.

Accesoriul contrastant. Pentru ca o tinuta intr-o singura culoare necesita anumite puncte de focus, accesoriile de cele mai multe ori contrastante sunt printre cele mai la indemana optiuni.

Putem alege brose metalice, brauri, curele sau manusi elegante pe care sa le asortam rochiilor de seara, asa cum propune Lanvin. Chiar daca alegem un outfit clasic, office, chiar daca mizam pe o tinuta casual de oras, accesoriile in culori diferite ne ajuta sa echilibram vizual look-ul, aducandu-i totodata o tusa moderna.

all-black-rocco  all-black-lanvin

all-white-iarna  all-white-moda-iarna

Decolteuri sau slituri adanci. Atat rochiile lungi semnate Valentino, cat si cele scurte prezentate de Cavalli, prezinta acelasi croi cu decolteu adanc, menit sa creeze un punct central de atractie intr-o tinuta all black.

Astfel, fie ca mizam pe o rochie maxi neagra cu maneci lungi, fie ca alegem un costum all white, decolteul amplu sau un slit adanc poate fi detaliul suficient pentru a crea o tinuta monocroma corecta.

all-black-valentino  all-black-cvalli

all-white-decolteu-adanc  all-white-decolteu-adanc

Suprapuneri. In sezonul rece, stilul layering (suprapuneri de piese) este unul dintre trendurile la indemana si confortabile. Pentru a putea compune o tinuta in alb sau negru, putem crea cu usurinta un astfel de stil prin adaugarea unui pulover cu maneci bufante peste camasa clasica, a unei jachete cu revere ample sau a unui bolero peste o rochie eleganta.

Designerii folosesc acest procedeu stilistic atat in schitarea unui look formal, de birou, cat si in compunerea unei tinute casual sau de seara.

alb-maneci-bufante-iarna-2018  sacou-alb-iarna-2018

tinuta-neagra-armani  tinuta-neagra-vauhtier

Talie accentuata. Rochiile, jachetele sau chiar paltoanele care completeaza un look monocrom necesita o accesorizare anume pentru a nu ascunde linia siluetei. Iar aceasta accesorizare poate fi cel mai des obtinuta prin curele de talie.

Poate fi vorba despre o curea intr-o culoare contrastanta, cu un singur detaliu colorat, precum catarama sau accesoriile decorative, insa poate fi la fel de bine vorba despre croiul piesei care va accentua vizibil talia. Astfel, tinuta aleasa ne garanteaza nu doar un look elegant si rafinat data de nota monocroma, ci si evidentierea armonioasa a siluetei.

tinuta-alba-maneci-decupate  tinuta-alba-iarna-2018

tinuta-neagra-balmain  tinuta-neagra-centura-talie

Decupaje. Accesorizate sau nu, tinutele all black sau all white vor arata cu atat mai bine daca vom alege modele cu decupaje. Putem miza astfel pe rochii sau bluze cu o singura maneca sau cu decupaje in zona umerilor, a manecilor sau in acea parte a siluetei pe care dorim sa o evidentiem.

Decupajele in zona umerilor vor avantaja femeile cu o silueta triunghi, fiind unul dintre trendurile acestui sezon, in timp ce decupajele in zona decolteului pot reprezenta un detaliu suficient pentru femeile care doresc sa pastreze o tinuta cat mai putin sau chiar deloc accesorizata.

bluza-o-maneca-valentino  

  rochie-neagra-decupaje

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.