5 tendinte confirmate de ceremonia Oscarurilor

Cea de-a 89-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film va ramane, cu siguranta, in amintirea tuturor cinefililor drept una dintre cele mai controversate. Dar nu doar cinefilii au urmarit cu entuziasm desfasurarea evenimentului, ci si cei pentru care ceremonia a reprezentat, in primul rand, o colectie de stiluri si de personalitati schitate cat mai reprezentativ prin intermediul tinutelor alese.

Dintre tinutele aclamate pe covorul rosu, cele reprezentative au fost acelea care au confirmat o parte dintre trendurile anului 2017. Emma Stone, castigatoare a premiului Oscar pentru cea mai buna actrita si Olivia Culpo au ales rochii maxi cu franjuri, aducand astfel unul dintre cele mai longevive tendinte si in 2017. Acest detaliu cu tenta vintage contribuie, in functie de modelele pe care le insoteste, la sublinierea anumitor aspecte. Astfel, rochia Givenchy aurie cu franjuri in linie dreapta va accentua partea superioara a siluetei, prin contrastul cu linia dreapta a partii inferioare, in timp ce straturile descendente ale rochiei albe Marchesa creeaza efectul de clepsidra urmarit de stilisti, avantajand siluetele de tip triunghi ( linia solurilor mai mpla decat cea a umerilor).

Emma-Stone-Givenchy Olivia-Culpo-Marchesa

Culorile metalice, o tusa glam adusa atat unei tinute haute couture cat si unui look casual, au fost prezente si pe covorul rosu. Desi rochia Dior gri-argintie purtata de Charlize Theron nu a subliniat silueta actritei in cel mai potrivit mod, decolteul in V a fost potrivit siluetei triunghi inversat, reducand optic volumul din zona umerilor. Cu acelasi tip de silueta, actrita Jessica Biel nu a tinut cont de acest detaliu, insa colierul statement contribuie la obtinerea efectului de reducere a volumului in partea superioara, atragand atentia in zona centrala. Desi cele doua rochii nu au fost cele mai bune alegeri pentru acest tip de silueta, modelul metalic ramane reprezentativ pentru un stil glam si modern.

Charlize-Theron-Dior Jessica-Biel-Kaufmanfranco

Detaliile care evidentiaza umerii trebuie abordate cu aceeasi atentie, acestea ducand foarte usor la rezultate opuse. Astfel, rochia bej Armani Prive purtata de Nicole Kidman pune accentul pe zona umerilor prin modelul halter, iar efectul este de a crea o linia dreapta care avantajeaza silueta slim a actritei. Semnata de asemenea Armani Prive, rochia rosie purtata de Viola Davis accentueaza zona umerilor prin modelul care acopera partial bratele. Desi un design modern si elegant intr-o culoare fermecatoare, modelul care urmareste una dintre tendintele lui 2017 ar evidentia mai corect o silueta triunghi care necesita un plus de volum in zona umerilor.

Nicole-Kidman-Armani-Privé Viola-Davis-Armani-Privé

Atat Alicia Vikander cat si Brie Larson au mizat pe negrul clasic si pe feminitatea rochiilor cu volane. Desi de inspiratie si in stiluri diferite, cele doua modele subliniaza atat siluetele actritelor cat si personalitatea diferita a acestora. Rochia cu meneci scurte Louis Vuitton urmeaza stilul boem, subliniat si prin detaliul subtil al volanelor, in timp ce rochia de catifea cu decolteu adanc semnata Oscar de la Renta accentueaza un stil indraznet, dar la fel de feminin si creeaza un echilibru intre linia de baza simpla, cambrata, care evidentiaza silueta si volanele oversize care pluseaza printr-o nota glam.

Alicia-Vikander-Louis-Vuitton Brie-Larson-Oscar-de-la-Renta

Aplicatiile sunt prezente sub diverse forme pe catwalk si nu ar fi putut lipsi nici de la ceremonia Oscarurilor. Rochia alba Ralph and Russo purtata de Hailee Steinfeld este ideala pentru stilurile boeme in care o nuanta pastel sau calda se imbina placut cu aplicatii in acelasi stil. Atunci cand intervin transparentele ca in modelul gri-alb Elie Saab, stilul primeste noi repere glam, senzuale, dar nu mai putin atragatoare. Modelul tip princess a lui Janelle Monae aduce un plus de volum in partea inferioara, fara a ascunde linia siluetei si demonstreaza cum aplicatiile pot descrie atat o rochie ingenuna, cat si un model senzual si plin de personalitate.

Hailee-Steinfeld-Ralph-and-Russo Janelle-Monae-Elie-Saab

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.