5 stiluri diferite, 5 modele de rochii in tendinte

Primul pas esential in a schita o garderoba chic si moderna este stabilirea unui stil care sa ne descrie de la o singura privire. Poate fi vorba despre o directie casual, eleganta, romantica sau despre orice alt stil care ne ajuta sa ne simtim cat mai confortabil. Iar moda sezonului primavara-vara 2019 ne rasfata indiferent de preferinte.

Astfel, putem alege intre modele de rochii in diferite croiuri si culori, iar stilul care le defineste ne poate ajuta atunci cand trebuie sa decidem ce vom purta in functie de momentul zilei sau de evenimentul la care le vom afisa.

Casual chic. Rochia care face parte din categoria casual chic se pliaza pe trendurile momentului, oferind in acelasi timp avantajul unui croi lejer si a unei palete de culori subtile.

Pentru moda sezonului cald, rochia camasa este una dintre piesele in tendinte care poate crea la fel de usor un outfit casual de oras sau o tinuta de serviciu. Cu guler clasic, asa cum propune Fendi, sau cu guler tunica, acest model este deseori purtat cu o centura sau un cordon in talie. Iar daca vom alege culori pamantii si un croi midi-maxi, o vom putea purta la fel de chic in sezonul urmator, cu cizme lungi si cardigane oversized.

rochie-camasa  rochie-camasa

rochie-camasa-sense  rochie-camasa-sense

Clasic. Atunci cand ne gandim la o rochie intr-un stil clasic, este la fel de corect sa ne gandim la modelele patentate de moda minimalista a anilor ’90 sau de la inceputul anilor 2000, dar si la rochiile elegante in linii cat mai simple.

Daca dorim sa alegem, insa, un model definitoriu pentru acest stil, rochia scurta neagra, cunoscuta de orice iubitoare de moda ca “little black dress“, este cea pe care trebuie sa o luam in considerare mai intai. Tendintele din ultimii ani au redefinit croiurile si elementele care personalizeaza o astfel de rochie, insa eleganta pe care o schiteaza ramane aceeasi care a numit-o printre piesele must-have.

Chanel, Carolina Herrera si alte nume celebre ale modei internationale ne sugereaza croiuri cu un umar gol, cu maneci bufante sau transparente, cu bretele subtiri, cu un croi lejer sau pe corp, accesorizarea fiind in final cea care urmeaza aceleasi tipare: genti plic aurii si pantofi in ton sau, daca dorim o nota statement, rosii sau burgundy.

rochie-neagra-scurta  rochie-mini-neagra

rochie-neagra-mini  rochie-neagra-mini-sense

Romantic. Atunci cand dorim sa obtinem un look romantic, boem, care sa ne accentueze feminitatea, dar si atentia la tendinte, rochia cu flori este piesa pe care putem miza cu incredere.

Designerii ne incurajeaza sa alegem intre o cromatica subtila si culori puternice, intre imprimeuri de dimensiuni mici sau oversized, dar si intre croiurile in A si cele pe corp. Indiferent de modelul pentru care optam, accesoriile in acelasi ton feminin vor sublinia stilul romantic creat. Putem accesoriza, astfel, cu bijuterii fine si pantofi colorati cu toc, accentuand astfel un stil romantic ideal pentru o iesire de zi.

rochie-flori  rochie-flori

rochie-flori-sense  rochie-flori-sense

Natural. Iubitoarele unui stil natural, cat mai simplu si in acelasi timp feminin, prefera tinutele cat mai subtil sau deloc accesorizate, culori pamantii sau non-culori si piese din materiale ca inul sau bumbacul.

Pentru astfel de outfituri, trendurile care descriu vara lui 2019 ne propun rochii din in cu un croi cat mai lejer, uni, pe care le putem purta pentru o iesire casual de zi, dar si in crearea unui outfit de birou. In zilele calduroase, o rochie alba din in este una dintre cele mai inspirate alegeri pentru o tinuta casual, un model cu un croi de tip camasa, purtat cu o curea ingusta in talie si o palarie chic ne ajuta sa obtinem un look ideal de zi sau de plaja, in timp ce rochia neagra midi cu cordon poate schita un look lejer de birou.

rochie-in  rochie-in

rochie-in-sense  rochie-in-sense

Cocktail. O tinuta de cocktail presupune, de cele mai multe ori, o rochie lunga neagra sau intr-o culoare statement, cu un croi classy si feminin. Pentru moda lui 2019, designerii se intrec in a ne prezenta cele mai elegante rochii lungi din materiale fine, in nuante diferite de verde si cu detalii care sa le individualizeze.

In functie de silueta si preferinte, putem alege intre numeroasele modele propuse pentru acest sezon. Rochia satinata, usor vaporoasa, o putem purta cu un brau dintr-un material la fel de fin, daca dorim sa accentuam talia si sa mascam subtil zona soldurilor, rochia cu aplicatii pe umeri va avantaja mai ales femeile cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate), in timp ce un model pe corp cu slit adanc, purtat cu pantofi cu toc, este ideal pentru femeile care doresc sa creeze iluzia unei siluete mai inalte.

Broderia si modelele de tip capa raman in tendinte, aducand o nota de rafinament, rochiile maxi cu capa sau un croi drept fiind potrivite mai ales femeilor care doresc sa atraga atentia asupra tinutei si a unui stil elegant si abia apoi asupra siluetei.

rochie-verde-lunga  rochie-verde-lunga

rochie-verde-lunga  rochie-verde-lunga-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.