5 rochii must-have pentru o vara chic

Inceputul sezonului cald ne reaminteste in acest an ca moda nu reprezinta doar un cumul de trenduri si de idei din ce in ce mai inovative, ci este, in primul rand, o expozitie a feminitatii si a exprimarii cat mai sincere a stilului personal.

Si ce alte piese ar putea exprima aceste repere mai bine decat rochiile chic pe care designerii ni le propun pentru sezonul primavara-vara 2019? Putem alege modele de inspiratie clasica si cu tuse moderne, croiuri elegante sau minimaliste, rochii uni sau multicolore, fiecare dintre acestea ajutandu-ne sa obtinem atat tinute casual de zi, cat si outfituri classy de seara.

Unul dintre cele mai populare trenduri ale anului 2019 este bifat de rochia cu nod. De multe ori inspirat din linia rochiilor de tip camasa, acest model imbina perfect notele clasice, minimaliste, cu cele feminine.

Pentru a sublinia un look de zi sau de seara cat mai modern, putem miza pe detalii precum maneci foarte lungi, croiuri asimetrice, insertii de broderie sau culori puternice. Iar daca materialele fine, vaporoase, ne indruma spre o accesorizare cu pantofi cu toc, rochiile din bumbac, din in, dar si cele cu un croi drept, ne permit sa asortam la fel de corect cu o pereche de pantofi casual sau chiar sport.

rochie-alba-nod  rochie-albastra-nod

rochie-verde-nod  rochie-rosie-nod

Cu dungi sau cu buline, cu imprimeu floral sau uni, rochia de tip camasa ramane o piesa versatila imposibil de ignorat printre tendintele anului 2019. Pe langa un croi lejer si posibilitatea de a accesoriza in numeroase moduri, aceasta ne convinge prin avantajul suprem: posibilitatea de a o purta atat intr-un outfit casual, cat si intr-o tinuta office.

Datorita croiului relaxat, designerii propun accentuarea taliei cu un cordon sau cu o curea, iar detaliile stilistice ne permit sa o purtam indiferent de silueta. Astfel, femeile cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate) pot miza pe un model drept sau usor in A cu volane in zona umerilor, in timp ce femeile cu o silueta triunghi inversat (umeri pronuntati, solduri inguste) vor fi avantajate de rochiile fara maneci, cu un croi in A.

rochie-camasa-dungi  rochie-camasa-dungi

rochie-camasa-dungi  rochie-camasa-sense

Nume celebre ca Zimmermann sau Etro au promovat moda sezonului cald 2019 ca apartinand rochiilor patchwork. Tinute in stiluri boho chic sau romantice pot fi usor obtinute prin modele multicolore, cu volane sau cu maneci bufante, de cele mai multe ori in nuante pamantii.

Astfel de rochii sunt ideale pentru un look de zi, imprimeul multicolor amintind de importanta accesorizarii cu o centura uni in talie, pentru a nu “pierde” linia siluetei sub modelul patchwork.

rochie-patch  rochie-patch

rochie-mini-multicolora-sense  rochie-mini-multicolora-sense

Rochia wrap este una dintre piesele care pot avantaja orice silueta. Decolteul adanc in V creeaza imaginea unei siluete mai inalte, cordonul accentueaza talia, iar croiul parte peste parte mascheaza subtil zona soldurilor.

Daca modelele cu volane in partea de jos sunt ideale femeilor care doresc sa aduca volum in zona inferioara, cele cu maneci ample, cu umeri pronuntati sau cu volane in zona umerilor vor avantaja femeile cu o silueta de tip para.

rochie-wrap  rochie-wrap-dungi

rochie-wrap-dungi-sense  rochie-wrap-dungi-sense

Daca dorim o tinuta feminina, lejera si in acelasi timp eleganta, rochia cu umeri goi este piesa pentru care trebuie sa optam.

Fie ca alegem un model cu maneci de tip volan sau transparente, cu un croi drept sau evazat, putem fi sigure ca vom obtine un look ireprosabil atat pentru o iesire de zi, cat si pentru un eveniment classy. Pentru o tinuta de seara, accesorizarea cu pantofi cu toc si cu franjuri va completa perfect nota eleganta a outfitului, in timp ce outfiturile de zi vor fi armonios schitate cu ajutorul sandalelor cu talpa plata si barete in jurul gleznei.

rochie-umeri-goi  rochie-umeri-goi

rochie-umeri-goi  rochie-umeri-goi-sesnse

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.