5 modele de rochii must-have !

Fiecare avem in garderoba cel putin doua rochii de care ne-am indragostit la prima vedere. Cele pe care le admiram mereu in vitrine si carora am decis sa nu le mai rezistam, cele la care apelam mereu chiar daca mai avem atatea alte variante la dispozitie si la care nu vom renunta nici peste ani.

Totusi, pe langa acestea, stilistii ne recomanda anumite modele pe care trebuie sa le bifam, in functie de preferinte si de tipul siluetei, pe listele de shopping.

Rochia bandeau, des confundata cu cea strapless, evidentiaza bustul, umerii si este recomandata mai ales femeilor cu silueta clepsidra sau triunghi. Soldurile sunt, de cele mai multe ori, mascate, iar talia subliniata prin croi sau cu ajutorul unei curele inguste. Un model inspirat din moda anilor ’50 care pastreaza o feminitate ingenua, clasica si subtila a stilului vintage.

bandeau.ralphrusso bandeau1 bandeau3

bandeau5 bandeau6

Rochia camis, cunoscuta si ca slip dress, atrage prin materialul fin, prin croiul fluid si prin modalitatile infinite de asortare. Desi poate fi considerata o rochie extrem de feminina, asemanandu-se uneori cu piesele de lenjerie intimidant de senzuale, moda ne permite sa o purtam acum si in tinute casual chic sau chiar in outfituri cu accente sport. Decolteul adanc, de cele mai multe ori in V, o recomanda in special femeilor cu un bust pronuntat, iar croiul o transforma in alegerea perfecta pentru femeile care vor sa isi puna in valoare linia umerilor sau a bratelor.

cami - Ralph Lauren cami-dress

cami-dress4

Rochia bodycon, unul dintre modelele preferate pe covorul rosu de catre celebritatile cu o silueta clepsidra, impecabila, isi pastreaza pozitia de varf printre modelele clasice si foarte elegante. Potrivita oricarei imprejurari, poate fi solutia perfecta pentru outfituri de birou, dar si pentru cele de oras sau pentru evenimente formale. Materialul si lungimea sunt cele fac diferenta.

bodycon bodycon3

bodyconfs2 bodyconfs1

Rochia halter este cea care ne ajuta sa scapam macar pe jumatate de problema accesorizarii. Prinsa in jurul gatului, in majoritatea cazurilor nu mai permite alaturarea colierelor. Dar pasiunea pentru cerceii de orice tip poate compensa 100%. Modelul accentueaza, ca si in cazul rochiei bandeau, zona umerilor, motiv pentru care va evidentia foarte bine siluetele clepsidra si pe cele triunghi. Un model care aminteste de zilele toride de vara si de naturaletea modei estivale.

halter.balenciaga halter.chloe

halter1 halter2

Un model care aduce feminitate si distinctie oricarei siluete, rochia skater pastreaza din gratia si spiritul candid al costumelor de balerina. Accentul este pus pe partea superioara a siluetei, in timp ce focusul asupra soldurilor si coapselor scade semnificativ. Croiul mini va lucra in favoarea siluetelor minione, iar balerinii pot fi de fiecare data o completare care transforma tinuta dintr-un zece pur intr-un zece plus.

skater.2 skater.3

skater.4 skater.5

skaterfs1 skaterfs2

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.