5 detalii care flateaza orice silueta

Pentru a ne asigura un look a la carte, moda propune anumite stiluri si anumite croiuri care ne aduc aproape de o aparitie ireprosabila. Insa artificiile de care putem profita nu se rezuma la aceste repere. Putem apela cu incredere la anumite piese si la anumite detalii care promit un look fara cusur.

Contrastul de culori. Daca dorim sa subtiem optic talia, atunci o rochie in doua culori contrastante poate fi cea mai buna solutie. Chiar daca optam pentru un model pe corp sau pe unul usor amplu, culorile inchise in exterior contrastand cu o culoare mai deschisa in interior creeaza iluzia unei siluete mai subtiri. Efectul este sporit, cu siguranta, daca aceeasi culoare inchisa marcheaza, totodata, si talia.

rochie-panel-contrast  rochie-panel-contrast

rochie-sense-albastru-negru  rochie-sense-mov-negru

Jachetele scurte. Daca jachetele lungi de tip trenci sau palton pot plusa printr-o nota feminina, jachetele scurte ne pot ajuta in schitarea unei siluete mai inalte si a unor picioare mai lungi. Armani propune pentru acest sezon o jacheta matlasata pana la solduri, purtata cu o pereche de pantaloni crop cu talie inalta.

Un model mai feminin, jacheta dintr-un material mai subtire, putin sub linia soldurilor si usor cambrata poate fi purtata cu rochii mini si o pereche de pantofi cu toc pentru a obtine acelasi efect. Indiferent daca alegem sa le purtam cu pantaloni, fuste sau rochii, jachetele care nu depasesc linia soldurilor prezinta avantajul de a aduce cativa centimetri in plus.

jacheta-scurta-Armani  jacheta-scurta-matlasată

jacheta-scurta-matlasata-neagra-sense  jacheta-scurta-matlasata-mov-sense

Fustele cu talie inalta pot avantaja silueta in mai multe moduri. Un model creion, pe corp, subliniaza o silueta clepsidra si creeaza iluzia unor picioare ca in revistele glam. Un model cu talie inalta, dar cu un croi in A, mascheaza mici imperfectiuni in zona soldurilor si subliniaza talia, acest tip de fusta fiind mai ales recomandat persoanelor cu o silueta triunghi inversat (umeri lati, solduri inguste). Pentru o lungime midi spre maxi, sub genunchi, stilistii recomanda o pereche de pantofi cu toc si un top pe corp.

fusta-talie-inalta-roz  fusta-talie-inalta-gri

fusta-talie-inalta-gri-sense  fusta-talie-inalta-gri

Accesoriile in talie si buzunarele cu clapa sunt doua detalii care pot creea o silueta clepsidra. O jacheta sau o rochie cambrata, pe corp sau in A, cu buzunare cu clapa aflate chiar sub talie, asa cum ne prezinta Kate Middleton, subtiaza talia si aduce un plus de volum in zona soldurilor. Acest model este ideal pentru persoanele cu solduri inguste si umeri pronuntati. Pe langa o croiala feminina, acest model aduce avantajul unei siluete armonioase.

O curea sau doar un detaliu in talie sunt esentiale mai ales in cazul rochiilor cu imprimeu care ascund linia siluetei. O catarama in zona talia va delimita optic linia siluetei, mai ales daca nuanta acesteia contrasteaza sau este diferita de cea a rochiei.

buzunare-clapa-jacheta  rochie-detalie-talie

rochie-rosie-sense  rochie-neagra-catarama-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.