Cu un pas mai aproape de tendinte: pantofii must have in 2016

Analizand pasii parcursi spre o tinuta care sa ne reprezinte cat mai avantajos putem observa cu usurinta ca totul porneste de la un prim element “statement”. O rochie noua cambrata, o bluza cu un imprimeu care nu poate fi trecut cu vederea sau poate o fusta care distrage atentia de la orice alta piesa vestimentara. In continuare, bifam accesoriile, geanta si, la final, pantofii.

Nimic de reprosat daca acestia vor beneficia de aceeasi atentie, dar o mare greseala daca ii consideram doar “un avocat din oficiu”. De multe ori, pantofii sunt cei care dau tonul tinutei, sunt elementul in functie de care ne putem juca in voie cu restul outfitului si, mai ales, cei care ne influenteaza mai mult sau mai putin constient, dar de fiecare data extrem de mult, postura si limbajul corpului.

gucci ralph lauren 2

Constienti de acest incomensurabil impact asupra felului in care ne prezentam poate pentru o intreaga zi, designerii s-au pus de acord asupra celor mai potrivite modele de pantofi care sa lucreze in avantajul nostru.

Alb&Negru. Cu talpa plata in stilul Chanel, cu toc gros sau stiletto ca in prezentarile Marni sau Gurung, poti asorta pantofii black&white la orice stil, cu o singura conditie: rezista tentatiei de a-i purta intr-o combinatie din acelasi stil cromatic. Vor arata senzational completand un outfit all black sau all white, dar jocul asortarii cu piese albe si negre poate scapa foarte usor de sub control. Profita de tenta moderna pe care o primeste acum acest duo clasic si lasa-l sa fie punctul de referinta al combinatiei tale vestimentare.

chanel Marni prabal gurung

Floral. Indiferent de ce alegi sa porti, un imprimeu floral va inclina mereu balanta spre feminin si boem. Calvin Klein si Katrantzou folosesc aceasta strategie la maximum si ne demonstreaza ca putem fi la fel de stylish cu pantofi casual precum si cu tocuri inalte. Rochiile fluide si materialele vaporoase vor accentua cu atat mai mult nota fresh si ingenua a tinutei.

calvin klein Mary Katrantzou

Varf ascutit. Povestea varfului ascutit in acest sezon incepe cu Proenza Schouler, continua cu Salvatore Ferragamo, dar nu se opreste aici. Totusi, introducerea facuta de cei doi pare sa fie suficienta pentru a ne face sa ne reindragostim de eleganta pantofilor cu varf ascutit pe care fustele si rochiile din toate garderobele ii venereaza.

Proenza Schouler Salvatore Ferragamo

Tocul da tonul. De indata ce ne resemnam cu ideea ca nu ne vom mai bucura prea curand de un element surpriza, Dolce&Gabbana, Givenchy, Fendi si Giambattista Valli se grabesc sa ne contrazica. De data aceasta, elementul surpriza este tocul. Cu aplicatii, decupaje sau imprimeuri, tocul devine vedeta propriului show si ne ajuta sa ii calcam pe urme.

dolce gabbana Fendi2                giambattista valli Givenchy

Pe gamba. De-asupra genunchiului, imediat sub sau in popularul stil gladiator, cizmele si sandalele pe gamba ne arata cum sa trecem de nivelul incepator in alegerea accesoriilor statement. Un model recomandat in special persoanelor inalte, acesta atenueaza orice predilectie spre casual si face diferenta in detrimentul competitiei de la primul pas. Urmeaza exemplul Gucci sau Vandervorst!

a.f. vandervorst

gucci3

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.