10 tendinte primavara vara 2021

In 2021 este esential, mai mult ca oricand, sa ne pastram optimismul pentru un viitor pozitiv si determinarea de a depasi orice obstacol. Este esential sa incepem Noul An cu multa energie si o stare de bine, iar hainele pe care le purtam pot fi prietene adevarate. Dupa un an in care majoritatea dintre noi ne-am petrecut timpul in haine lejere, este nevoie sa incepem sa repurtam piesele care ne fac sa ne simtit increzatoare in noi, chiar daca este vorba doar despre o plimbare in parc sau de o zi obisnuita de muncaNoul sezon readuce in moda un romantism pe care toti il asteptam dupa aproape un an de stil utilitar. Rochiile maxi din voal, printurile florale/folk, paietele sau corsetele sunt doar cateva dintre piesele ce vor domina tendintele din sezonul primavara-vara 2021.

1. Rochiile maxi romantice

Una dintre surprizele sezonului a fost rochia lunga, din voal, care aminteste de eleganta rafinata a sfarsitului de secol XIX, dar si de silueta New Look, specifica Dior. Colectia Resort 2021 Dior deschide trendul prin rochiile lungi din voal transparent, purtate cu parul prins clasic la baza gatului si cercei lungi. Rochiile lungi Chanel sunt timeless, alb negru, in timp ce Zimmerman, Moschino si Carolina Herrera au ales tipare cu talia marcata si imprimeuri/aplicatii feminine.

 

2. Printurile Florale

Se poarta rochiile cu flori desenate realist, in stilul cottage core. Elementele cheie sunt culorile pastelate, contrastele puternice si detaliile feminine (volane, gulere etc.).

3. Patchwork

Tehnica Patchwork este folosita de secole, inca din timpurile Chinei Antice. In trecut, piesele realizate patchwork erau considerate un simbol al saraciei, dar, incepand in anii ’60, tehnica a evoluat, iar piesele realizate din patchwork au inceput sa fie considerate un produs de lux. In 2021, brand-ul Dolce & Gabbana readuce pe podium patchwork-ul intr-o colectie realizata exclusiv in acest stil. Rezultatul este o multitudine de culori, care aduce energie si multa varietate.

4. Printuri Folk

Printurile folk se potrivesc cu dantela, cu accesoriile de piele maro sau nude si sandalele cu multe bretele. Impreuna construiesc un look care aminteste de Orient, dar care pastreaza, in acelasi timp, o nota puternica de modern chic. 

5. Trendy LadyLike

Poate ca stilurile cottage core si cel romantic sunt foarte trendy in acest sezon, dar exista mereu o problema apasatoare…”Unde sa port rochia din voal cu flori?”. Celine  ne-au oferit alternative de styling si Da, implica hanoracul tau preferat peste rochie fina. Akris a asortat o geaca puff supradimensionata cu o rochie cambrata, iar Rodarte a creat piesele perfecte de tranzitie de la 2020 la 2021.

6. Stil Disco (de acasa)

Piesele cu paiete sau strasuri sunt foarte fun si nostalgice. Celine le-a adus pe podium intr-o interpretare sport casual, Balmain a ales rochiile clasice cu strasuri, dar fara accesorii (da, nici macar pantofi), Junya Watannabe a mers pe linia clasica disco, iar la Louis Vitton  costumul clasic are un twist foarte sparkly.

7. Corset Style

Corsetele sunt foarte feminine si accentueaza frumos orice silueta. In noul sezon le poti purta fie in stilul Dior, impreuna cu o fusta cu volum sau poti alege interpretarile contemporane, in stilul Givenchy sau Bethany Williams.


8. Pantaloni Baggy

Pantalonii foarte largi se poarta impreuna cu un bralette si un sacou oversized. Contrastul dintre pantaloni si top vine impreuna cu o nostalgie a anilor ’70 si cu un spirit care oscileaza intre conformist si libertin.

9. Topuri Bralette

Sunt facute din toate texturile pe care ti le poti imagina si arata foarte cool. Se potrivesc perfect cu pantalonii largi  cu fustele drepte si cu un sacou/capa.

10. Dungi

Dungile se reintorc in acest sezon, dar nu tocmai cum te-ai astepta. In locul celor clasice marine, designerii au preferat reinterpretari colorate si mai putin simetrice. Dior a ales sa suprapuna in acelasi outfit doua tipuri de dungi, pentru un look boho de vacanta. Botega Venetta au ales dungi neregulate in culori primare, albastru si rosu, iar la Louis Vuitton dungile sunt foarte colorate si suprapuse cu buline, din texturi diverse.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.