Trei repere in trend pentru tinutele de cocktail

Schimbarile modei din ultimii ani au dus la o interpretare din ce in ce mai versatila a ideii de “elegant”. Este eleganta sinonima cu outfituri clasice, formale, sau este necesar sa introducem materiale fine si detalii subtile in look-ul pe care dorim sa il obtinem? Dar, mai ales, ce repere ale elegantei pot pastra o legatura stransa cu trendurile si cu un stil modern?

Catifeaua se afla pe listele celor mai multi creatori de moda si o intalnim ca punct central in diverse editoriale. Pentru a-i respecta, insa, provenienta si nota regala pe care o emana, aceasta poate fi adusa cu usurinta in stilurile elegante si in tinute de cocktail. O rochie uni din catifea este reprezentativa pentru o astfel de tinuta, alaturi de o geanta plic si o pereche de pantofi cu toc. Nota stilistica puternica a materialului conduce spre o accesorizare cat mai subtila, rochia in sine fiind un statement stilistic in sine. Astfel, un model cu guler poate fi accesorizat simplu cu o pereche de cercei eleganti, in timp ce un colier la baza gatului poate accesoriza foarte bine un model cu decolteu.

rochie-din-catifea  rochie-din-catifea-Vanessa Seward

rochie-din-catifea-sense  rochie-din-catifea

Dantela, un alt element definitoriu al elegantei, aduce o nota boema si feminina outfitului creat. O rochie bodycon din dantela este ideala pentru un eveniment elegant, in timp ce topurile si fustele din dantela pot contribui atat la crearea tinutelor de cocktail cat si a celor casual chic. Indiferent de cea de-a doua piesa care completeaza tinuta, nota de eleganta ramane neschimbata, iar accesorizarea cu o pereche de pantofi cu toc sau un colier din perle aduc outfitul la un nivel de eleganta de necontestat. De asemenea, daca piesa din dantela respecta un tipar cromatic clasic, monocrom, alaturarea unei piese uni precum un top alb sau o fusta neagra permite includerea tinutei si intr-un stil casual chic de birou.

dantela  fusta-din-dantela

dantela-kate-middleton  rochie-dantela-sense

dantela-sense  dantela-sense

Voalul si implicit detaliile transparente reprezinta detalii ale rafinamentului. Celebritati precum Michelle Obama, Victoria Beckham sau actritele Kate Bosworth si Scarlett Johanson au adoptat acest trend care le subliniaza stilul elegant si le avantajeaza silueta. Astfel, o rochie sau un top din voal in zona superioara va sublinia linia fina a umerilor, in timp ce o silueta voluptoasa poate masca, spre exemplu, linia bratelor printr-un detaliu fin din voal. Ca si dantela, acest material permite in special o accesorizare fina, subtila, o pereche de cercei eleganti si o geanta plic fiind, de cele mai multe ori, accesoriile suficiente pentru o astfel de tinuta.

detalii-voal  detalii-voal

detalii-voal  detalii-voal

voal-sense  voal-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.