Top 3 favorite ale sezonului AW16

Catwalk-urile internationale sunt deja un amalgam de idei originale pentru noul sezon, combinatii chic si noutati care ne paveaza drumul spre tinute cat mai moderne si mai personalizate.

Dintre acestea, insa, trebuie sa alegem atent piesele, accesoriile sau imprimeurile care nu reprezinta doar un punct de cotitura a modei ci o piesa de baza, atemporala.

Catifeaua, spre exemplu, materialul pretentios si elegant, reprezinta o intreaga istorie a modei, de la cea victoriana la cea din prezent si o vom intalni, cu siguranta, si in anii urmatori. Din acest motiv rochia din catifea este, de cele mai multe, imaginea unei feminitati de necontestat. Culorile tari precum galbenul sau rosul accentueaza puterea de atractie a materialului, iar detaliile nu sunt intamplatoare. Bretele subtiri si talia subliniata, asa cum propune Valentino sau un croi pe corp si un slit adanc ca in prezentarea Haider Ackermann nu ne mai permit sa ne indoim de asocierea catifelei cu feminitatea si senzualitatea. O alta latura a feminitatii este reprezentata intr-o simplitate clasica prin costumele din doua piese regasite in prezentarile Alberta Ferretti si Phillip Lim.

catifea-valentino catifea-HAIDER ACKERMANNcatifea-phillip lim catifea- Alberta Ferretti

Animal print, imprimeul femeilor indraznete, este prezent si de data aceasta pe podiumuri. Dries van Noten sugereaza asortarea pieselor in culorile patentate bej-maro cu cele negre sau albe, reusind astfel sa aduca o tenta clasica intr-o tinuta dominata de animal print. O abatere de la “norma” o aduce Burberry prin introducerea trenciurilor si a fustelor snake print in culori puternice precum verde sau rosu. De aceasta data trendul animal print ne permite sa jonglam cu stilurile, trecand cu usurinta de la piesele clasice bej-maro la cele moderne si cat mai viu colorate.

catwalk animal-print-driesanimal-print-burberry animal-print-burberry-2

Carourile sunt un alt imprimeu care a cunoscut o traiectorie oscilanta a stilului. Initiat ca un print grav, in culori neutre, demn de o tinuta British, acesta este intalnit acum in diverse abordari stilistice. Daca Burberry a ramas fidel rigorii imprimeului in carouri prin jachete si paltoane lungi, in culori inchise si croiuri clasie, House of Holland, Jacquemus si Missoni au preferat pentru acest sezon sa asocieze imprimeul unei cromatici vesele. Roz-bleu pal pentru tinute pastelate, soft, combinatia rosu-negru-albastru pentru un outfit indraznet sau varianta multicolora care poate incalzi si cea mai racoroasa zi de toamna?

carouri-Burberry carouri-House Of Holland carouri-Jacquemus carouri-Missoni

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.