Toamna se numara…imprimeurile!

In zilele racoroase, tinutele pe care le alegem trebuie sa compenseze prin tuse calde, cat mai personalizate, iar cel mai usor mod de a crea acest efect este cu ajutorul imprimeurilor.

Totusi, nu este suficient sa ne oprim direct la alegerea acelor printuri cu care ne-am obisnuit, fiind indicat sa tinem cont si de anumite reguli de baza. Corelate cu trendurile sezonului, toate aceste trei considerente ne asigura o tinuta moderna si memorabila.

Culorile calde, in acord deplin cu nuantele tomnatice, aduc buna dispozitie in orice context. Fie ca alegem modele florale, grafice sau abstracte, imprimeurile colorate se afla acum printre preferintele designerilor. Nu trebuie sa uitam, insa, ca o tinuta monopolizata de modele opulente cromatic distrage atentia de la linia siluetei, asa cum demonstreaza Givenchy prin rochia midi cu imprimeu grafic. Astfel, este indicat ca persoanele care vor sa isi accentueze o anumita parte a siluetei sa opteze pentru piese uni cu printuri colorate doar in zona respectiva, in timp ce o tinuta “imprimata” in totalitate color este recomandata in special persoanelor care vor sa adauge volum siluetei sau sa dilueze linia acesteia.

color3 givenchy-spring-2017 dolce-gabbana-spring-2017-rtwrochie-colorata-sense

Floral nu coincide mereu cu foarte colorat, acest imprimeu fiind cu atat mai bine evidentiat atunci cand se afla pe un fundal negru. Dolce&Gabbana propune rochii maxi negre, cu print floral in nuante de roz si verde. Paietele incadreaza trendul in stilul glam, insa nu il limiteaza la acesta. Fustele midi ample cu model floral pot fi purtate cu un top casual sau elegant, de preferat uni, iar paltoanele si trench-urile lungi completeaza perfect tinuta.

floral-gabbana floral-sensefloral floral-sense

O combinatie cromatica recomandata in special in sezonul rece, duoul alb-negru poate schimba tonul oricarei tinute. Daca eleganta rochiei strapless Carolina Herrera este augmentata prin imprimeul negru pe fundal alb, stilul abordat de Ferragamo prin non-culori transforma o piesa intr-o linie simpla intr-o exprimare a clasicului feminin. Oricat de simplist, de minimalist sau de discret, imprimeul alb-negru aduce fara exceptie o nota de eleganta tinutei.

carolina-herrera salvatore-ferragamorochie-sense-alb-negru alb-negru-sense

Grafismele necesita o atentie sporita. De inspiratie geometrica sau abstracta, printurile grafice ascund linia siluetei atunci cand acopera intregul outfit. In aceste cazuri este indicat sa apelam la o curea in talie ingusta intr-o culoare uni. Putem sa ne folosim, insa, si de capacitatea acestor imprimeuri de a jongla optic cu proportiile siluetei, dungile verticale fiind de ajutor atunci cand vrem sa cream iluzia optica de silueta mai inalta, asa cum ne exemplifica Fendi. Pentru a nu risca, insa, cu jocul grafismelor, este indicat sa ne rezumam fie la o singura piesa cu un astfel de print, fie la pozitionarea imprimeului intr-o singura parte a tinutei.

graphic-osman graphic-akris geom-fendi-spring-2017geometric-sense geometric-sense

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.