Tinuta ideala pentru petrecerile de sarbatori: fuste elegante sau rochii classy?

Alegerea tinutei perfecte pentru sarbatori este una dintre activitatile preferate ale iubitoarelor de moda. Dar a echilibra cat mai armonios stilul personal cu tendintele si contextul in care le vom include nu este de fiecare data o sarcina usoara.

Optam pentru o rochie midi eleganta, sau pentru o fusta clasica, mizam pe o culoare puternica sau pe un imprimeu feminin? Iata cum putem alege cat mai usor piesa in jurul careia ne vom crea outfitul de sarbatori.

Catifea regala. In prezentarile de moda pentru sezonul toamna-iarna 2018-2019, designerii au demonstrat cum rochiile din catifea imbina perfect eleganta clasica si tendintele acestui an. Exprimand rafinament si delicatete, efectul rochiei din catifea este accentuat prin culorile inchise si croiuri midi sau maxi.

Rochia din catifea promite un look deosebit pe care il putem completa cu cercei statement asa cum propune Ralph Lauren, sau cu bijuterii fine in culori puternice. Alegand o fusta midi din catifea, trebuie sa ne asiguram ca topul care completeaza tinuta va urma aceleasi repere elegante, atat prin material, cat si prin culoare. Putem miza, astfel, pe o culoare la fel de puternica, pe nuante de auriu, dar si pe contrastul alb-negru.

rochie-lunga-catifea-2018  rochie-maxi-catifea-2018

rochie-lunga-catifea-2018  rochie-midi-catifea-2018

rochie-violet-catifea-sense  rochie-mov-catifea-sense

fusta-catifea-sense  fusta-catifea-sense

Little black dress vs Little black skirt. Rochiile negre pana la genunchi pot sustine cu usurinta un intreg look, decolteul fiind cel care poate indruma spre o accesorizare mai subtila sau mai opulenta.

Astfel, daca alegem o rochie cu aplicatii de tipul paietelor in zona decolteului, sau un model cu un guler-bijuterie, accesorizarea poate fi restransa la o geanta plic si o pereche de pantofi eleganti. Un model de rochie basic, insa, permite completarea look-ului fie cu o esarfa colorata, asa cum propune Versace, fie cu un colier cu pietre intr-o culoare puternica.

Daca dorim sa accentuam talia putem alege o rochie fie cambrata, fie un model drept purtat cu o centura in talie, un efect obtinut la fel de usor cu ajutorul unei fuste cu talie inalta. In acest sezon putem alege o fusta cu nasturi decorativi, din catifea sau parte peste parte, pentru a fi in acord cu tendintele, iar topurile albe sau cu imprimeu floral sunt printre cele mai potrivite optiuni de asortare in obtinerea unui look elegant sau casual chic.

rochie-mini-neagra-2018  rochie-scurta-neagra-2018

rochie-mini-neagra-sense  rochie-scurta-neagra-sense

rochie-scurta-neagra-sense  rochie-scurta-neagra-sense

fusta-neagra-nasturi-sense  fusta-neagra-midi-sense

Imprimeu floral. Putine piese pot sublinia feminitatea unei tinute asa cum o fac fustele si rochiile cu imprimeu floral. Pentru a obtine, insa, un outfit cat mai armonios care sa evidentieze atat eleganta stilului personal cat si linia siluetei, este important sa alegem cu grija intre aceste piese.

Un imprimeu floral colorat si de dimensiuni mari poate avantaja femeile cu o silueta androgina, in timp ce siluetele petite sau cele care doresc sa nu adauge volum prin tinuta pot opta pentru o fusta sau o rochie cu un print floral de dimensiuni cat mai mici.

Moda toamna-iarna 2018-2019 incurajeaza purtarea acestor piese in variate combinatii, designerii propunand sa asortam piese florale cu cizme animal print sau in carouri, pentru un look glam. Pentru un context care cere un outfit cat mai elegant, putem miza pe rochia florala din catifea, intr-o lungime pana la genunchi, sau pe o fusta cu imprimeu floral contrastant si o bluza neagra eleganta, cu detalii transparente.

rochie-flori-2018  fusta-flori-2018

rochie-flori-catife-sense  fusta-flori-2018-sense

Violetul in prim plan. O alternativa la fel de eleganta, violetul poate fi alegerea perfecta pentru acelea dintre noi care prefera o tinuta statement, increzatoare. Numita si culoarea regalitatii, nu este o coincidenta ca designerii prefera croiuri cat mai feminine, mai romantice si mai elegante atunci cand aduc nuantele de violet in prim plan.

De sarbatori, o rochie cu volane, stil capa sau din catifea este alegerea perfecta. Indiferent de croiul si lungimea acesteia, putem accesoriza cu pantofi eleganti in nuante de oranj sau rosu, iar daca alegem o fusta in aceasta culoare putem completa tinuta cu un top intr-o nuanta mai deschisa de violet.

Accesoriile aurii subliniaza stilul elegant descris de o tinuta in orice nuanta de mov-violet, insa la fel de corect putem opta pentru un outfit fara niciun tip de accesorizare, culoarea in sine fiind un accesoriu suficient pentru un look rafinat si modern.

rochie-violet-volane-2018  rochie-violet-lunga-2018

rochie-violet-plum-2018  violet-plum-2018

rochie-violet-pruna-sense  rochie-violet-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.