The Blazer Dress – rochia care a monopolizat trendurile sezonului!

O combinatie intre clasic si modern, elegant si casual, rochia-blazer imprumuta din caracteristicele mai multor piese vestimentare. In functie de croiala, aceasta prezinta liniile unei veste, a unui sacou sau chiar a unui smoking.

Anul 2017 a fost luat cu asalt de acest model in stiluri cat mai diferite, de la elegantul alb la materiale pretentioase sau culori cat mai vibrante.

In functie de lungime, rochia-blazer intr-un ton de alb poate fi ideala pentru un outfit office, dar si pentru tinutele pe care le purtam la evenimente mondene. De la modelul clasic propus de Dior in 2013 pana la modelele asimetrice din prezent, variantele sub care putem gasi aceasta rochie sunt multiple. Croiul cu umeri drepti, intr-un model minimalist-elegant, avantajeaza persoanele cu umeri ingusti, decolteul adanc in V alungeste optic silueta, iar un model usor cambrat poate veni in ajutorul persoanelor care vor sa isi sublinieze talia.

Rochia-Sacou-Dior  Rochia-Sacou

Rochia-Sacou  Rochia-Sacou-Emily

Un model elegant, rochia-blazer cu nasturi statement nu necesita o accesorizare complexa. Poate fi purtata cu accesorii fine, subtiri, mai ales daca optam pentru o nuanta de alb, iar sandalele cu barete subtiri sunt ideale pentru a accentua caracterul rafinat al unei astfel de tinute.

De asemenea, modelele fara maneci avantajeaza siluetele cu umeri lati si solduri inguste, echilibrand optic silueta. Pentru a accesoriza optic un astfel de model, atentia trebuie sa cada asupra gulerului. Daca este vorba despre un guler sal sau cu revere, de tipul celor regasite la clasicul blazer, bijuteriile purtate la gat trebuie sa fie cat mai fine. Daca optam, insa, pentru un model fara guler, fara revere, atunci o accesorizare statement este la fel de potrivita.

Rochia-Sacou-mara  Rochia-Sacou-fashionsense

Modelele colorate nu sunt destinate exclusiv look-urilor urbane, acestea putand fi integrate si in tinute office. O rochie violet precum cea a Oliviei Palermo sau una lila precum a actritei Diane Kruger este punctata cu atat mai bine printr-o pereche de pantofi intr-o nuanta asemanatoare, sau printr-o pereche in culoarea unuia dintre detaliile regasite in rochie.

Un model din catifea este ideal pentru evenimentele unde tinutele glam si moderne sunt necesare. Pentru ca acest material poate adauga volum siluetei este indicat ca rochia-blazer din catifea sa fie purtata fie cu un decolteu adanc, fie cu nasturi decorativi in partea din mijloc.

Rochia-Sacou-olivia  Rochia-Sacou-bella

Rochia-Sacou-Cara  Rochia-Sacou-Kruger

Combinatia negru-material fin este castigatoarea tuturor categoriilor de stil cu note elegante. Accesoriile negre mentin linia stilistica a tinutei, insa o pata de culoare este esentiala pentru un astfel de look. Poate fi vorba, in acest caz, de un ruj rosu sau de un detaliu al rochiei precum nasturii aurii din outfitul Alexei Chung.

Un model maxi va adauga o tenta de volum in partea de jos, nefiind astfel recomandat persoanelor cu silueta triunghi sau celor petite. Totusi acestea pot opta pentru o rochie-blazer cu un croi lung daca accesorizeaza cu o pereche de pantofi cu toc si recurg la un model cu decolteu adanc in V precum cel al actritei Ashley Olsen.

  Rochia-Sacou

Rochia-Sacou-alexa   Rochia-Sacou

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.