Stilul normcore – intre vintage si minimalism

Folosit in 2013 de catre K-Hole pentru a descrie o atitudine si un spirit de grup care militeaza pentru simplitate, termenul “normcore” a devenit foarte rapid un reper de stil pentru toate varstele.

Recunoscut prin spiritiul relaxat si prin accentul pus pe stil ca tot unitar si nu pe fiecare articol vestimentar in parte, a readus in prim-plan interesul pentru croiuri drepte si linii simple. Departe de a reprezenta un dezinteres pentru moda, stilul normcore ii reprezinta pe toti iubitorii de moda care prefera ca personalitatea (relaxata, increzatoare si hip) sa fie cea care dicteaza stilul si nu invers.

Tricourile si bluzele uni cu croi drept sau amplu sunt piese de rezistenta si parca niciodata moda nu ne-a ajutat atat de mult sa ne sporim confortul. Culorile accepta cu binevointa paletele neutre, iar talia nu se mai cere evidentiata prin croiuri cambrate. Este suficient sa purtam tricourile si bluzele sub talia inalta a pantalonului ales, asa cum ne exemplifica din ce in ce mai des celebrele fashioniste.

normcore normcore normcore normcore

Asa cum am observat deja, jeansii urmeaza acelasi croi drept, culorile sunt deschise, subtile, iar stilul boyfriend si talia inalta se mentin in fruntea listei. Pentru a aduce o nota personala si a-i scoate in evidenta, pot fi purtati cu terminatia rasucita sau cu bluze intr-o culoare contrastanta.

normcore normcore

Fustele si rochiile pe care le putem incadra in acest stil sunt majoritar midi sau maxi, cu imprimeuri simpliste si atrag prin detalii precum pliseurile sau sliturile, dar si prin calitatea materialului ales. O modalitate potrivita pentru a le scoate si mai mult in evidenta este sa alegem accesorii contrastante. O geanta sau o pereche de pantofi pot face toata diferenta.

normcore normcore

normcore normcore

Jachetele din denim si cele lungi, oversized sau doar cu o croiala ampla, sunt preferatele sustinatorilor stilului normcore. De multe ori acestea contribuie la formarea tuselor mix&match sau a mult iubitelor layers. Pentru a accentua stilul si a nu ne pierde in straturi supradimensionate, este indicat sa completam cu bluze scurte si jeansi cu talie inalta sau sa alegem piese in culori cat mai diferite ca intensitate sau nuanta.

normcore normcore normcore normcore

Desi acest stil nu este un fan al accesoriilor, elementele de baza nu trebuie omise. Gentile mici sau supradimensionate preiau elementele minimaliste, pastrand linii simple, curate. Esarfele sunt, bineinteles, ample, permitand suprapuneri moderne, in timp ce pantofii urmeaza stilul sport. Iar daca pe catwalk moda slippers-shoes a ajuns la cote ametitoare, fotografiile de street style sugereaza ca in scurt timp faimosii papuci cu bareta ampla, cu sau fara plaforma, vor ajunge indispensabili si in moda de zi cu zi.

normcore normcore

normcore normcore

normcore normcore

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.