Stilul clasic – mereu in voga

Indiferent de tendintele modei, de schimbarile care o descriu si de reprofilarile aferente, stilul clasic va ramane mereu o baza solida si de necontestat. Si, chiar daca limitele nu pot fi clar si rigid trasate in ceea ce priveste o incadrare perfecta a acestuia, anumite puncte de referinta, criterii si piese vestimentare sunt suficiente pentru a-l intelege si pentru a ne orienta in alegerea garderobei.

1. Rochiile. O definitie in sine a clasicului, rochiile reprezentative stilului sunt, de cele mai multe ori, de lungime medie, urmand linia corpului, dar pastrand, in acelasi timp, o nota de mister. Culorile sunt uni sau intr-o combinatie de tonuri asemanatoare, imprimeurile si modelele minime, iar accesoriile care le insotesc subtile. Alege un model la care poti asorta o curea ingusta de talie pentru a evidentia si mai mult stilul si silueta sau o rochie in doua culori care permite o paleta cuprinzatoare de accesorii.

Rochie tricot CA3578 Rochie tricot SLE384

2. Fustele si pantalonii. Ambele la fel de potrivite pentru a sublinia stilul clasic si la fel de permisive in combinatiile pe care le putem alege. Pantalonul va respecta un croi drept, cu talie medie sau inalta, in timp ce modelele de fusta pot provoca limitele cu o croiala usor in A. In ambele cazuri culorile raman neutre, iar piesa care completeaza outfitul va continua complementar, pe aceeasi linie stilistica.

Fusta stofa CA3618 Pantalon Minela CA3562

3. Bluzele si camasile. Clasicul presupune si isi cere, in primul rand, dreptul la feminitate. Astfel, o bluza intr-o culoare uni, dar calda, cu un croi drept, poate fi asortata la multiple modele de fuste sau de pantaloni si poate trece printr-o simpla accesorizare de la o tinuta de birou la una de oras. Camasa cu guler ascutit poate fi usor cambrata, iar purtata impreuna cu un sacou in culori contrastante va respecta toate regulile impuse de stilul clasic. Vrei sa aduci o nota moderna si un accent de personalitate? Nu ezista sa adaugi un colier care le va face imediat remarcate.

CA3631 CORAI MODEL FATA 1 Camasa bumbac CA3511

4. Sacourile. Renumele Chanel, Dior si o estetica fara cusur: trei dintre principalele motive pentru care un sacou este esential in alcatuirea unei tinute clasice. Iar pentru ca modelul si croiul il aduc in prim planul stilului, jocul imprimeurilor devine usor mai flexibil. Poti opta pentru o culoare soft sau pentru un contrast alb-negru pentru a aduce un element modern, iar rochiile, fustele si pantalonii pot ajuta la fel de bine la completarea schitei clasice.

Sacou brocart SLE361 Sacou brocart CA3469

5. Gentile. De dimensiuni mici, tip plic sau supradimensionata, geanta pentru care vor opta adeptele stilului va fi de fiecare data de calitate, de preferat din piele, in ton cu tinuta, iar modelele sau imprimeurile vor fi foarte subtile sau total absente. Desi pare o alegere usor de facut, presiunea este cu atat mai mare cu cat accesoriile permise intr-un outfit care urmeaza punctele clasice de referinta sunt minime, gentile devenind astfel noul semn de exclamare in tinuta clasica.

Poseta model 983 Poseta piele 987

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.