Stilul care domina sezonul rece si cum il putem obtine

Stilul vintage a revenit in tendinte! Acaparand moda sezonului toamna-iarna, acesta promite deja monopolul stilistic si in sezoanele urmatoare. De la catifeaua reiata la croiuri leje, de la tricotul gros la imprimeuri usor de adoptat in orice outfit, reperele stilistice ale tinutelor vintage sunt regasite acum in cele mai relevante prezentari de moda si in tinutele celor mai indragite fashion icons.

Fie ca vorbim despre fuste, rochii sau jachete, piesele din catifea reiata nu trebuie sa lipseasca din garderoba sezonului rece. Alegand culori pamantii si croiuri lejere (fuste in A sau pantaloni drepti, dar si bootcut), putem obtine cu usurinta o tinuta casual chic in tendinte.

Pentru a accentua un look de oras, putem asorta in acelasi stil cu berete din material reiat, in timp ce botinele si gentile din piele intoarsa vor sublinia incadrarea pieselor din catifea reiata intr-un look classy.

pantalon-reiat-roz  pantalon-reiat-oranj

pantalon-reiat-kaki  reiat-jason-wu

Puloverele din tricot gros, in nuante de maro-oranj, modelele cu broderie si croiurile ample sunt ideale daca dorim sa obtinem un stil vintage in tendinte.

Daca mizam pe o tinuta compusa in jurul umei camasi vintage, Chloe propune sa alegem o camasa cu guler amplu care poate fi purtata pe sub cardigane lungi sau pe sub un pulover cu un croi drept.

stil-vintage-etno  stil-vintage

camasa-guler-oversized  camasa-guler-oversized

Carourile sunt imprimeul care aduce look-ul creat foarte aproape de un stil vintage ca la carte. Putem alege piese in nuante de bej-maro, dar si gri, asa cum ne propune Fendi, completand schitarea stilului cu esarfe in jurul gatului, cu pantofi stiletto albi sau cu cizme lungi in culorile care descriu acest stil.

Pentru a fi cat mai aproape de efectul stilistic dorit, dar si de noile trenduri, putem opta pentru fuste midi cu talie inalta, sacouri lungi si pulovere uni cu guler rulat.

carouri-vintage-  carouri-vintage

sacou-lung-carouri  fusta-midi-carouri

sacou-lung-carouri  fusta-midi-carouri-sense

Fustele midi cu un croi amplu se afla, de asemenea, printre piesele pe care ne putem baza in schitarea unui look de inspiratie vintage, mai ales daca optam pe culorile reprezentative: maro, gri, kaki. Pentru o iesire de zi, asortarea cu bluze inflorate sau cu jachete lungi intr-un croi drept accentueaza stilul dorit, iar efectul va fi sporit daca alegem sa accesorizam cu genti cu franjuri si pantofi din piele intoarsa, ambele in nuante de maro.

Potrivita in orice context, fusta midi in A poate fi purtata si la serviciu cu bluze pe corp sau cu pulovere scurte, fiind ideala pentru femeile cu o silueta triunghi inversat, dar si pentru cele care doresc sa mascheze zona inferioara a siluetei.

fusta-midi-maxi-vintage  fusta-midi-maxi-vintage

fusta-midi-carouri  fusta-midi-carouri-sense

PantaloniI cu talie inalta, evazati sau cu un croi bufant, vor compune la fel de bine un outfit casual de oras, dar si o tinuta classy cu accente formale.

Pentru a echilibra vizual un look schitat cu ajutorul acestei piese, este bine sa accesorizam cu o curea intr-o culoare contrastanta care va sublinia talia si sa asortam cu o bluza pe corp. Daca dorim, insa, obtinerea unei tinute vintage prin excelenta, atunci putem miza pe pantalonii conici cu un croi amplu doar in partea de sus si sa ii purtam in orice context cu o camasa alba clasica si un sacou lung in aceeasi culoare.

pantaloni-largi-2018  pantaloni-largi

pantaloni-largi-street  pantaloni-largi-street

Tusele romantice si feminine se intersecteaza cu stilul vintage prin rochiile midi cu funda. In sezonul toamna-iarna, moda ne propune rochii cu un croi in A si cu panglica in zona gulerului.

Putem miza pe modele in buline, dar si pe imprimeuri florale, pe modele cu maneci usor bufante, sau cu volane in partea de jos. Un cardigan lung cu un croi lejer va intregi tinua in sezonul rece, iar botinele cu varf rotunjit si dresul intr-o culoare inchisa vor sublinia un stil vintage armonios, in acord cu tendintele si cu feminitatea tuturor iubitoarelor de moda.

rochie-vintage-2018  rochie-vintage-2018

rochie-vintage-2018  rochie-vintage-2018

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.