Sense si Pianul Calator, dialog creativ intre muzica si moda

Moda este, fara indoiala, domeniul in care arta si industria se impletesc cu succes. De la culori si desene pana la produsele finale din magazine, orice model creat de un designer reprezinta un parcurs creativ ingenios. Sense, marca romaneasca prezenta in moda romaneasca inca din anul 2007, este un nume cunoscut, atat prin colectiile mereu noi, semnate Andreea Tincu, cat si prin evenimentele nationale, unde isi ofera sprijinul important.

Pasiunile celor doi manageri, Sorin si Cristina Chiriac, in domeniile sport si muzica, au prins viata cu ajutorul modei. Mai intai a fost Olimpiada de la Beijing (2008), cand Sense a realizat toate tinutele de calatorie si defilare ale sportivilor romani, apoi in 2016 a fost  infiintat Clubul de tenis A.C.S Tenis Sense Roman, iar din 2013 Sense este principalul sponsor al turneelor „Pianul Calator” si „Duelul Viorilor”. Dragostea pentru muzica a Cristinei Chiriac si bucuria de a sprijini cultura romaneasca sunt coordonatele care au stat la baza acestei decizii. „Sprijinul si promovarea culturii reprezinta un principiu important in filosofia noastra. Cultura reprezinta unul din elementele de baza al educatiei unui popor, fara aceasta suntem saraci atat intelectual, cat si spiritual” ne declara Cristina Chiriac.

Sponsorizarile evenimentelor sau lucrarilor artistice de catre brandurile importante reprezinta o practica des intalnita in lumea modei internationale. De exemplu, celebra Fontana di Trevi a fost restaurata prin donatiile casei de moda Fendi, iar Chanel este sponsorul principal al Festivalului de Film Tribeca.

      Pianul Calator, turneul extraordinar al pianistului Horia Mihail, nu este un eveniment usor ca si logistica. Pianul calator il va insoti efectiv pe artist in calatoria catre unele dintre aceste orase, si anume catre acelea in care nu exista piane de concert performante. Concertul revine dupa succesele repurtate in primii sase ani cu o noua editie, ce se va desfasura in perioada 5 aprilie – 4 mai 2017, in 15 orase din Romania si in Chisinau.

Turneul  Pianul Calator are atat scopul de a aduce bucurie melomanilor, cat si si obiectivul generos de a darui unui oras un pian de concert, cu drept de folosinta pentru urmatorii ani. In urma celui de-al saptelea turneu, Pianul Calator va ramane la Caracal, oras care a gazduit in frumoasa sa sala de teatru mai multe spectacole, publicul umpland-o de fiecare data si rasplatind artistii cu multe aplauze, ceea ce arata apetenta sa pentru muzica de calitate. Din momentul in care Pianul Calator va fi incredintat comunitatii spre folosintă pe o durata determinata, alte evenimente muzicale de marca vor fi posibile in oras.

La Tulcea, Roman, Deva și Alba Iulia pianistul se va reintalni si cu celelalte piane calatoare, rămase acolo in anii 2013, 2014, 2015 si 2016. Traseul turneului va putea fi urmarit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecventele posturilor publice de radio. In aceasta editie pianistul Horia Mihail ne invita la vals, in repertoriu regansindu-se adevarate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum: Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy.

Sense ofera, prin intermediul unui concurs, si o tinuta pentru concert, pe care castigatoarea o va alege din colectia Sense Limited Edition. Colectia reprezinta o linie exclusivista, creata pentru ocaziile speciale, si se remarca prin rafinament, croieli complexe si detalii elaborate, tinutele  fiind realizate din  materiale pretioase, cu accesorii de cea mai buna calitate.

Pentru doamnele care participa la concerte, Sense a pregatit si alte surprize speciale, pe care va invitam sa le descoperiti pe ritmurile muzicii clasice!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.