Salopetele – cum adoptam trendul pentru care voteaza toti designerii

Dintre cele mai populare trenduri ale anului 2019, salopetele au castig de cauza in toate categoriile stilistice. Usor de integrat intr-un stil elegant, office, glam sau casual chic, acestea bifeaza toate cerintele si rigorile stilistilor si ale iubitoarelor de moda, castigand puncte pentru confort, versatilitate si un rafinament evidentiat chiar si de catre cele mai relaxate modele.

Parcurgand un drum lung de la croiurile initiale din anii ’20, salopetele sunt acum o piesa ideala pentru un look formal, fie acesta rezultatul unei tinute clasice sau a unor outfituri business.

Pentru un eveniment monden, putem miza cu incredere pe o salopeta alba sau neagra, asa cum propune Ralph Lauren, manecile transparente, paietele discrete si accesoriile aurii adaugand o tusa glam si in acelasi timp rafinata. Daca dorim sa purtam aceasta piesa la birou, este suficient sa alegem un model in linii simple, cu revere si un croi conic al pantalonului, albul fiind una dintre cele mai potrivite optiuni.

salopeta-alba  salopeta-alba

salopeta-neagra  salopeta-neagra

Amintind de modelele originale, salopetele intalnite in moda anului 2019 sub numele de “salopete utility” sunt realizate de cele mai multe ori din denim sau din materiale usor rigide, in nuante de maro sau khaki, si urmeaza un croi relaxat cu pantalon amplu sau drept. Ideale pentru un look chic de zi, acestea pot fi accesorizate usor cu o curea lata in talie si genti in nuante pamantii.

Fidele aceluiasi stil casual, modelele din materiale mai fine sunt, asa cum prezinta si Hermes in colectia primavara-vara 2019, alegerea perfecta pentru o iesire de zi. Purtate cu o pereche de sandale joase si cu o accesorizare minima, acestea garanteaza un stil modern, accentuat de modelele halter sau cu maneci “cazute”.

salopeta-maro  salopeta-maro-khaki

salopeta-casual-bleumarin  salopeta-casual-bleumarin

Putem lua cu incredere o pauza de la rochiile mini sau cu spatele gol atunci cand dorim sa obtinem o tinuta glam, de seara, si sa mizam, in schimb, pe o salopeta chic. Modelele cu aspect metalizat, cu decolteu adanc, in culori puternice sau dintr-un material satinat se afla printre propunerile designerilor, acestea permitandu-ne sa alegem in functie de stilul personal sau de silueta.

Astfel, salopetele cu aspect metalic sau cele din materiale satinate, sunt recomandate mai ales femeilor cu o silueta subtire, modelele cu decolteu adanc vor avantaja femeile petite, in timp ce modelele cu nasturi contrastanti sau cu dungi verticale sunt potrivite siluetelor clepsidra sau voluptoase.

salopeta-argintie-aspect-metalic  salopeta-negru-argintiu

salopeta-roz  salopeta-maro-satinata

Modelele de salopeta care par a ne aminti constant de spiritul relaxat al sezonului estival si de stilul boho chic ce il caracterizeaza sunt, asa cum ne confirma si Alberta Ferretti sau Rebecca Taylor, cele din bumbac sau in, cu broderie sau dantela.

Croiul drept si cordonul in talie fac aceste modele ideale pentru un outfit relaxat de zi si usor de accesorizat cu sandale cu talpa plata si genti de inspiratie etno, din materiale naturale.

salopeta-broderie  salopeta-broderie-neagra

salopeta-alba-broderie  salopeta-alba-broderie

Elie Saab, David Koma si Max Mara sunt doar cateva dintre numele care au ales sa isi asocieze viziunea stilistica asupra tendintelor 2019 cu salopete moderne, integrate perfect in rigorile stilistice ale sezonului.

Pentru a sublinia si mai bine un look modern, designerii propun modele halter sau cu un umar gol si un detaliu care sa le personalizeze. Poate fi vorba despre broderii in culori contrastante, brauri satinate sau despre modele cu un rever sau cu funde oversized. Indiferent de alegerea facuta, materialul va fi cel care va decide directia de accesorizare si contextul in care le putem purta: salopete din materiale fine, cu un croi conic, purtate cu sandale cu toc pentru un outfit elegant, sau modele din denim care pot fi afisate cu aceeasi incredere la un eveniment monden sau la o iesire de zi.

salopeta-halter  salopeta-neagra

salopeta-umar-gol  salopeta-umar-gol

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.