Sacourile acapareaza trendurile !

Sacourile sunt piesele care ne insotesc declaratiile de moda in orice sezon. Le purtam in serile racoroase de vara, in sezoanele de tranzitie, dar si in iernile care ne cer sa apelam cu incredere la stilurile multilayers.

Pentru 2017, designerii au confirmat trei directii principale ale outfiturilor create in jurul acestei piese, iar fiecare in parte isi prezinta, pe rand, propriile avantaje.

Sacourile lungi, cu o croiala dreapta, oversize, se afla printre alegerile de baza in outfiturile iubitoarelor de moda si de autentic. Un trend in sine, acest model este adoptat in tinute in care nu evidentierea siluetei primeaza, ci stilul creat. Modelele care trec astfel de linia soldurilor avantajeaza siluetele inalte si stilurile normcore. Pentru a echilibra jocul volumelor, este indicat ca acestea sa fie purtate cu jeansi skinny sau cu rochii ori fuste care nu depasesc lungimea sacoului. Manecile suflecate si alaturarea unei piese cu un imprimeu contrastant sau intr-o culoare diferita pot fi detalii de efect in diminuarea optica a volumului. Alaturi de piese la fel de ample, acestea vor duce outfitul creat spre stilul frantuzesc, boem si dezinteresat de echilibrul proportiilor, dar nu mai putin ravnit de designeri precum Ralph Lauren, Jason Wu sau Mulberry.

Ralph Lauren Spring Summer 2017 Jason Wu Fall 2017 Mulberry Spring 2017

sacou-amplu sacou-lung

sacou-lung sacou-amplu

Stilul clasic urmareste reperele elegantei de tip Chanel unde blazerele cambrate accentueaza talia, modelele sunt subtile, iar lungimea medie spre scurta le face ideale pentru tinute cu fuste midi si pantofi cu toc. Totusi stilul elegant, clasic, nu este reprezentat exclusiv prin modelele canon in stilul Chanel, iar materialele reprezinta primul indiciu al diferentierii. Marc Jacobs si Alberta Ferretti propun pentru 2017 modele din materiale fine, fluide, culoarea si accesorizarea fiind markerii de stil. Astfel ca un sacou cu un croi lejer, crem sau alb fildes purtat alaturi de piese albe, uni, descrie un look feminin, elegant, in timp ce un sacou negru accesorizat printr-o centura in talie si integrat intr-o tinuta all black creeaza un outfit ideal pentru evenimente mondene unde stilurile cat mai individualizate se afla in centrul atentiei.

Chanel Spring 2017 Chanel Spring 2017

Marc Jacobs Fall 2017 Alberta Ferretti Spring 2017

Stilurile statement implica imprimeuri, mix&match, culori puternice sau croieli asimetrice si descriu tendinte care trebuie abordate precaut. Atunci cand discutam despre un model cu imprimeu floral, ca in propunerea Altuzarra pentru sezonul primavara-vara 2017, putem alege varianta unei a doua piese uni, sau intr-o singura culoare regasita si in imprimeul blazerului. Pentru a aduce tinuta la un nivel stilistic avansat, celelalte piese pot fi descrise de diverse imprimeuri daca acestea sunt de dimensiuni si culori diferite. Modelele scurte, tip bolero, sunt un alt fashion statement in stilul Jonathan Simkhai, acestea avantajand, alaturi de fuste sau pantaloni cu talie inalta, siluetele petite. Manecile bufante raman un must al sezonului, iar Prabal Gurung evidentiaza aceste detalii reducand intensitatea culorilor, pentru ca atentia sa fie astfel concentrata asupra amanuntului reprezentativ. Un astfel de model va aduce implicit volum in partea superioara, iar curelele in talie sau o croiala cambrata restabilesc echilibrul tinutei.

Altuzarra Spring 2017 Cushnie et Ochs Fall 2017

Jonathan Simkhai Fall 2017 Prabal Gurung Fall 2017

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.