Rochiile stylish care ne avantajeaza silueta

Pe langa un croi cat mai modern si un stil cat mai bine incadrat in tendinte, designerii si stilistii urmaresc sa aduca in prim-plan acele piese care pot avantaja cat mai multe siluete, urmarind cat mai multe repere stilistice. Astfel, tinutele ideale sunt acelea care printr-un singur detaliu pot crea o linie cat mai armonioasa a siluetei, accentuand anumite avantaje si mascand diverse imperfectiuni.

Una dintre aceste piese este rochia asimetrica. Pastrandu-se in tendinte si in sezonul primavara-vara 2018, rochia cu o terminatie asimetrica imbina eleganta unui model maxi cu senzualitatea unui croi scurt. Putem alege un model casual tip tricou cu un croi drept sau in A, pe care sa il accesorizam cu o pereche de platforme, dar si un model elegant satinat sau cu pliuri care va arata minunat cu o pereche de pantofi clasici cu toc subtire.

Pe langa imbinarea de stiluri, aceste modele creeaza iluzia unei siluete mai inalte, iar pantofii cu toc in nuante de bej-nude, fara catarame, accentueaza acest efect.

rochie-asimetrica  rochie-asimetrica

rochie-asimetrica-sense  rochie-asimetrica-sense

Rochia in doua culori este recomandata de un duo de calitati care avantajeaza orice silueta: subliniaza talia si poate schita imaginea unei siluete mai inalte. Aceste avantaje sunt accentuate de un croi fie lung, dar pe corp, fie amplu, dar a carui lungime sa nu depaseasca linia genunchilor.

Putem plusa cu note moderne prin alegerea acelui model care imbina rozul cu rosu sau care contine o nuanta cu aspect metalizat, dar si prin alegerea unui imprimeu floral sau in dungi in partea de jos.

rochie-doua-culori  rochie-doua-culori

rochie-dungi-sense  rochie-flori-sense

Cunoscuta si sub numele de “tea dress“”, rochia mini cu un croi usor amplu in partea de jos, cu decolteu subtil si cu maneci scurte sau fara maneci, readuce din savoarea stilului vintage pe care il combina cu note fresh.

Amal Clooney, unul dintre cele mai populare si mai classy fashion icons, adopta acest stil, mizand pe modele care vor accentua de fiecare data linia picioarelor si purtandu-le atat la iesiri casual de zi, cat si la tinute business. Alegand un model uni, putem sublinia tusele unui stil modern prin accesorizarea cu pantofi cu toc si imprimeu colorat, in timp ce o geanta oversized in linii simple imprima tinutei o nota clasica.

rochie-mini-amal  rochie-mini-amal

rochie-mini-maneci-sense  rochie-mini-bleu-sense

Chiar daca vorbim despre o silueta petite sau inalta, androgina sau voluptoasa, una dintre regulile de stil ramane neschimbata: pentru un look feminin, fie casual, fie elegant, accentuarea taliei nu este optionala.

Din acest motiv am inlocuit jeansii cu talie joasa cu pantalonii cu talie inalta, topurile lungi cu cele crop, iar rochiile accesorizate cu un cordon sau cu o curea in talie au devenit o piesa esentiala a garderobei. Orice lungime sau croi am alege, accentuand talia vom echilibra estetica tinutei si vom accesoriza mult mai usor cu geanta, pantofii, bijuteriile sau chiar cu ochelarii de soare in ton.

Iar optiunile pe care le avem la indemana sunt nenumarate: putem alege o rochie cu o curea detasabila, cu un cordon ce face parte din croiul acesteia, dar si un model cu talia subliniata printr-o culoare sau un imprimeu contrastant.

rochie-cordon-nasturi   rochie-curea

rochie-satinata-sense  rochie-cordon-sense

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.