Rochia neagra: 3 modele – 3 stiluri de accesorizare

In sezonul de tranzitie, culorile din garderoba se distanteaza de alb-negru si imbratiseaza esteticul toamnei. Totusi, anumite evenimente, contexte sociale sau doar preferinte personale ne tin intr-o conexiune permanenta cu atemporalul negru. Si ca sa pulsam, trebuie sa admitem ca, indiferent de culorile si imprimeurile in trend, statutul negrului ramane neegalat. Cu atat mai mult atunci cand discutam despre rochia neagra.

La o petrecere, la birou sau doar intr-o iesire casual, aceasta poate inlocui nu doar orice piesa vestimentara ci orice idee completa de styling. Din acest motiv, nu putem considera ca este suficient sa ne bazam pe un singur astfel de articol vestimentar, ci trebuie sa tinem cont de faptul ca modelele rochiilor negre trebuie alese si accesorizate atent, acest detaliu fiind la fel de relevant precum un rezumat al propriului stil.

Rochia maxi. Expresia little black dress a devenit un canon al modei. Totusi, nimic nu ne opreste sa ii aducem competitie prin rochiile maxi si eleganta aproape inbitanta a acestora. Pentru a echilibra lungimea in combinatie cu o nonculoare inchisa, este indicat ca aceasta sa includa un detaliu care dilueaza efectul de tot unitar. Poate fi un decupaj lateral asa cum a ales Leihton Meester, un decolteu adanc precum al Selenei, un slit generos ca in prezentarea Marchesa sau un colier statement. Indiferent de alegerea facuta, rochia neagra lunga trebuie sa urmeze o strategie prin care va evidentia linia corpului, fara a o ascunde intr-un croi dens si o culoare inchisa.

maxi-dress black-maxi-dress1 maxi-black-dress-marchesa rochie-maxi-fashionsense

Catifeaua. Niciun sezon fara dantela, transparente, si mai ales fara catifea. Un material elegant prin definitie, acesta cere o accesorizare pe masura. Este suficient sa privim aparitiile de pe covorul rosu, respectiv felul in care numele regale au ales sa poarte rochia de catifea pentru a nu ne indoi de faptul ca un colier elegant, statement, trebuie sa insoteasca decolteul unei astfel de rochii.

rochie-catifea1 rochie-catifea3rochie-catifea-fashionsense3

Dantela. Considerata un detaliu elegant, dantela devine un accesoriu in sine. Adaugand rochiei un caracter puternic feminin, aceasta nu mai permite o accesorizare excesiva. Mai mult, un model la baza gatului ne forteaza sa ne rezumam la o curea in talie sau la o pereche de pantofi statement, fara a mai putea recurge la bijuterii sau alte accesorii, cu atat mai putin in zona gatului.

lace-2 lace1 lace4 rochie dantela

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.