Rochia maxi-cum o purtam pentru un look in tendinte?

Pentru zilele foarte calduroase de vara, o rochie lunga poate rezolva cu usurinta orice dilema vestimentara. Croiul lung imbina eleganta cu un stil efortless chic, accesorizarea poate fi minima, iar diversitatea modelelor ne permite sa alegem rochia perfecta pentru silueta noastra.

Rochia lunga cu bretele contureaza si accentueaza finetea umerilor. O astfel de rochie va sublinia o aparitie feminina, aspect accentuat de designeri in acest sezon prin lipsa accesorizarii in partea superioara a siluetei. Carolina Herrera, Blumarine, Sacai sau Derek Lam demonstreaza ca imprimeurile si combinatiile dintre care putem alege sunt nenumarate, de la modele de un alb imaculat cu imprimeu multicolor, la modele uni.

Rochiile cu bretele subtiri pot fi purtate cu sandale cu barete fine, in timp ce bretelelor late li se preteaza sandalele cu talpa plata sau platforma.

rochie-lunga-herrera  rochie-lunga-blumarine

rochie-lunga-sacai  rochie-lunga-derek-lam

Rochia maxi in A. Valentino este designerul care pune in acest sezon accentul pe confort si pe tinute minimaliste. Rochiile lungi negre sau rosii urmeaza in viziunea unuia dintre cei mai populari si mai apreciati designeri o linie in A, un croi care avantajeaza in special femeile cu o silueta triunghi inversat (umeri pronuntati, solduri inguste).

Un model ideal femeilor inalte care prefera outfiturile ce imbina eleganta cu simplitatea, acesta subliniaza contrastul de efect dintre un material fin si un croi lejer, aducand aceste modele in topul celor ce pot compune tinute chic si corecte in orice context.

rochie-lunga-valentino  rochie-lunga-valentino

rochie-lunga  rochie-lunga

Rochiile lungi cu imprimeu floral au ramas una dintre tendintele pe care nu le putem ignora. Debordand de feminitate, de rafinament si de note romantice, acestea pot da tonul unei tinute vintage boeme, daca alegem modele vaporoase, in stilul Dolce&Gabbana, dar pot, totodata, rezuma un manifest al trendurilor printr-un contrast de culori, forme si dimensiuni ale imprimeurilor.

Ideale femeilor petite, rochiile cu doua imprimeuri clar delimitate pe lungime pot crea iluzia unei siluete mai inalte. Acelasi efect poate fi obtinut daca partea superioara (care nu trece de talie) este uni, iar partea inferioara prezinta modele sau imprimeuri.

rochie-lunga-alice-olivia  dolce-gabbana

rochie-maxi  rochie-lunga-sense

rochie-lunga-sense  rochie-lunga-sense

Rochia cu volane isi partreaza statutul fruntas printre tinutele feminine si boeme. Volanele in zona bustului avantajeaza femeile care doresc sa obtina un plus de volum, in timp ce modelele cu talia subliniata si volane in zona umerilor creeaza un look armonios pentru femeile cu o silueta para (umeri ingusti, solduri pronuntate).

Pentru acest an, designerii propun modele lungi cu volane si slit amplu, decolteul in V fiind o nota comuna tendintelor din sezonul primavara-vara 2018. De asemenea, decolteul amplu in V poate crea imaginea unei siluete mai inalte si mai subtiri.

rochie-lunga-volane  rochie-lunga-volane

rochie-lunga-volane  rochie-lunga-volane

Rochia maxi cu slit adanc. O rochie lunga pe corp, sau partial pe corp, propune prin simpla lungime un look elegant. Pentru a plusa, insa, prin note de individualitate, putem miza pe rochii cu un slit adanc, dar care prezinta acest detaliu stilistic drept singurul punct de atractie.

Astfel, pentru un look armonios si corect stilistic, putem alege o rochie maxi cu slit adanc, dar cu un decolteu subtil, cu maneci lungi sau cu volane in partea de sus. Slitul creeaza imaginea unei siluete inalte, modelele fara maneci si ample in partea de jos avantajand persoanele cu o siluta triunghi inversat, in timp ce siluetele triunghi sunt avantajate de rochiile lungi cu maneci scurte sau ample.

rochie-lunga-slit  rochie-lunga-slit

rochie-lunga-slit  rochie-lunga-slit-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.