Rochia cu guler – office, elegant sau casual?

Rochia cu guler clasic nu poate fi integrata exclusiv intr-un anumit stil. O combinatie intre camasa clasica, office, si rochiile casual sau elegante pastreaza din stilurile fiecarei piese in parte.

Pentru sezonul primavara-vara 2017, Ann Demeulemeester propune rochii-salopeta unde imbinarea dintre camasa clasica si o piesa casual este la fel de clara si de sugestiva precum combinatia alb-negru. La polul opus, rochiile clos cu guler amplu, semnate Zac Posen, indreapta trendul spre o eleganta vintage. Ambele repere stilistice sunt sustinute de o accesorizare ce se rezuma la ghete si sandale care pot accentua stilul sau il pot echilibra cu tuse stilistice diferite.

Ann-Demeulemeester  Zac-Posen-2017

Stilul office este reprezentat, in special, prin rochiile negre, uni, cu guler contrastant. O tinuta care nu necesita o accesorizare bogata, poate fi completata perfect printr-o geanta plic sau o pereche de pantofi nude. Modelele sunt, de cele mai multe ori, mini sau midi, iar croiul difera in functie de context, dar si de silueta.

Kate-Middleton-Rochie-Neagra-Guler Rochie-neagra-guler

rochie-guler-sense

Stilul office nu este limitat, insa, la culori inchise, respectiv la combinatia clasica alb-negru. O rochie rosie cu guler, precum cea purtata de Victoria Beckham, urmeaza aceleasi repere ca o tinuta de birou, iar o culoare puternica poate fi o alegere mai indicata in anumite situatii. Modelul pe corp avantajeaza siluetele petite, dar si pe cele androgine, in timp ce o rochie dreapta este indicata, in special, persoanelor mai inalte, sau cu o silueta mai voluptoasa.

Victoria-Beckham-rochie-rosie rochie-gri-guler

Nu trebuie trecuta cu vederea nici includerea acestui model intr-un outfit chic unde tonul este dat de detalii. Ralph Lauren a propus modele maxi, pe corp, cu insertii transparente, un model care a inspirat-o si pe Jennifer Lopez. Pentru un look la fel de chic, insa cu o tenta clasica, un guler asimetric si o pereche de ochelari oversize sunt detalii suficiente pentru a face diferenta.

Ralph-Lauren Victoria-Beckham-rochie-guler Jennifer-Lopez-rochie-guler

Desi directia stilistica pe care suntem tentati sa o atribuim rochiei cu guler este, mai ales, office sau clasica, stilul casual poate fi la fel de bine reprezentat de acest model, mai ales odata cu includerea manecilor scurte sau a inchiderii cu nasturi. Kate Middleton o demonstreaza printr-un model midi intr-o culoare calda, pastel, iar rochiile Jasper Conran par alegerea ideala pentru un outfit relaxat.

Kate-Middleton-rochie-guler Jasper-Conran-rochie-guler

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.