Primavara pune accentul pe umeri

Trendul umerilor goi isi pastreaza pozitia de varf printre cele mai apreciate idei de styling si in acest sezon. Un detaliu care poate aduce o nota moderna atat stilurilor casual, cat si celor elegante, acesta poate avantaja, in functie de model, diferite tipuri de silueta.

Decupajele orizontale din zona umerilor accentueaza partea superioara si avantajeaza persoanele cu silueta para (umeri ingusti, solduri pronuntate). Desi accentul ramane in partea de sus a siluetei si in cazul pieselor cu decupaje in diagonala, acesta este mai putin pronuntat, iar aceste piese pot fi adoptate si in garderoba persoanelor cu o silueta triunghi inversat (umeri lati, solduri inguste). Indiferent de tipul siluetei, insa, umerii sunt evidentiati prin aceste decupaje, iar o fusta ampla sau o pereche de pantaloni cu pense pot echilibra volumele, atat timp cat talia ramane subliniata.

bluza-decupaje-umeri  bluza-decupaje-umeri

Christian Siriano  rochie-decupaje-umeri

bluza-decupaje  bluza-decupaje-umeri-sense

Piesele cu umeri goi si o croiala dreapta in partea de sus sunt considerate de stilisti un detaliu foarte important ce poate veni in ajutorul persoanelor cu umeri accentuati. Aceasta croiala creeaza iluzia de umeri mai ingusti, iar partea de jos a piesei sau a tinutei poate continua stylingul dupa atuurile fiecarei femei in parte. Persoanele cu o silueta androgina pot opta pentru o rochie sau o fusta pe corp, in timp ce o silueta mai voluptoasa poate fi mai bine pusa in valoare printr-o croiala in A.

umeri-goi umeri-goi-ralph lauren

rochie-umeri-goi  rochie-umeri-goi

Modelele de rochii si bluze pe umeri sunt printre cele mai feminine si mai elegante, iar accesorizarea poate determina stilul in care incadram outfitul: coliere sau cercei statement pentru un look glam, accesorii subtiri pentru un plus de rafinament sau un look natural, fara accesorizari, dar nu mai putin feminin. Pentru ca aceste modele vor evidentia si vor accentua umerii, este indicat ca talia sa fie, de asemenea, subliniata, iar partea de jos a tinutei sa egaleze ca volum linia umerilor. Poate fi vorba despre o rochie sau o fusta ce urmeaza linia corpului pentru siluetele clepsidra (aceeasi dimensiuni a umerilor si a soldurilor), sau de piese cu un plus de volum in partea inferioara pentru persoanele cu umerii mai accentuati decat linia soldurilor.

umeri-goi  umeri-goi-dior

umeri-goi  umeri-goi

umeri-goi  umeri-goi

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.