Piese classy pentru tinute office in tendinte

Pentru sezonul primavara-vara 2018, designerii au introdus in colectiile prezentate diverse piese care imbina perfect notele clasice cu cele elegante si moderne, o combinatie care le face astfel ideale pentru o tinuta office in tendinte. De cele mai multe ori, alegerea unei piese intr-o anumita nuanta, a unui accesoriu statement sau unui anumit imprimeu sunt etape esentiale in transformarea oricarui outfit business intr-unul plin de personalitate.

Albul, negrul si griul sunt cunoscute ca trioul cromatic atemporal si mereu la indemana in schitarea unui look de birou. Pentru a da un suflu mai jovial si mai fresh tinutei, albastrul ciel, albastrul electric, turquoise-ul sau albastrul pastel ne incurajeaza sa incercam noi alaturari de culori.

Putem purta astfel o fusta sau un pantalon albastru deschis cu o camasa alba sau pastel, iar accesoriile conchid cu incredere stilul ales: o geanta mini intr-o nuanta de verde sau albastru deschis pentru a ne asorta in ton tinuta de birou, sau o geanta plic galbena si un colier masiv pentru a schimba instant tinuta intr-una ideala pentru o iesire dupa orele petrecute la serviciu.

fusta-midi-office  tinuta-office

fusta-conica-albastra-sense  pantaloni-albastri-sense

Rochiile alb-negru pot fi purtate in orice context cu promisiunea unui avantaj stilistic, dar si cromatic. La birou sau in oras, rochia in acest duo aduce nu doar plusul unui stil clasic, ci si cel al accentuarii anumitor parti ale siluetei.

Astfel o rochie neagra cu accente sau imprimeuri albe in zonele centrale ale siluetei va creea iluzia unei siluete mai subtiri, stilistii recomandand sa mizam pe acele modele care pastreaza tusele de alb in zonele pe care dorim sa le evidentiem. Usor de asortat cu jachete albe sau negre, aceste rochii necesita o asortare clasica, pantofii stiletto sau mocasinii aflandu-se printre cele mai sigure optiuni.

rochie-alb-negru  rochie-alb-negru   rochie-alb-negru

rochie-negru-alb-sense  rochie-negru-alb-sense

Orice top basic primeste o nota moderna si eleganta printr-un detaliu semnificativ. Poate fi vorba despre un guler-funda, maneci fluture cu terminatii ondulate sau detalii usor transparente.

Aceste detalii atrag atentia in zona descrisa, insa pot reprezenta de asemenea un aliat al siluetei. Topurile cu funda la guler sunt recomandate mai ales persoanelor care doresc sa pluseze cu volum in zona bustului, in timp ce manecile ondulate avantajeaza in special femeile cu o silueta triunghi (umeri ingusti, solduri pronuntate).

bluza-funda  bluza-volane-maneci

top-funda-decolteu-sense  top-maneci-voal-sense

Daca fustele conice au reprezentat sezoane la rand un simbol al tinutelor de birou, fusta midi in A este acum piesa pe care ne putem baza pentru astfel de outfituri. Potrivita oricarui stil, poate fi asortata atat cu o camasa casual alb-negru, cat si cu topuri albe pe corp pentru un look rafinat.

Centurile in talie sunt necesare pentru a optimiza contrastul volumelor, iar femeile cu o silueta triunghi inversat (umeri pronuntati, solduri inguste) vor reusi sa isi evidentieze cat mai armonios silueta cu ajutorul acestui model.

fusta-midi-neagra  fusta-midi-neagra

fusta-midi-neagra  fusta-midi-neagra-sense

Chiar si in sezonul cald, diminetile si serile ne permit sa adaugam o piesa-accesoriu tinutei de birou: jacheta scurta. Combinand modelele clasice purtate de editorul Vogue Anna Wintour cu noile croiuri intr-un stil peplum, designerii incanta printr-un detaliu care face diferenta: gulerul rotunjit.

Un model care aduce o nota vintage si in acelasi timp posh look-ului afisat, acesta poate fi asortat la fel de bine unei fuste midi creion, asa cum exemplifica Amal Clooney prin tinuta high class, cat si unei fuste midi in A sau unei perechi de pantaloni skinny.

sacou-wintour  sacou-guler

sacou-amal-clooney  sacou-alb-sense

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.