Pantalonii evazati vs pantalonii conici-ce croiuri ni se potrivesc?

In sezonul cald si in cele de tranzitie, ne putem bucura de mult mai putine restrictii stilistice decat in zilele reci. Pastrand clasicul croi lung, conic, putem adauga pe lista de shopping pantalonii palazzo sau culottes, dar si pantalonii conici trei sferturi. Iar modul in care ii alegem si ii asortam este, de cele mai multe ori, decisiv in obtinerea unui stil modern care sa ne avantajeze.

Pantalonii lungi intr-un croi lejer pot fi incadrati in diverse categorii, fiecare dintre acestia fiind mai mult sau mai putin potriviti pentru un anume tip de silueta. Astfel, pantalonii evazati pot fi cel mai bine purtati cu bluze pe corp sau cu un croi drept de o lungime care nu acopera linia taliei. Un model potrivit si pentru un look elegant, dar si pentru un outfit de birou, acesta poate fi purtat atat cu o camasa office, cat si cu o bluza eleganta, potrivindu-se mai ales persoanelor inalte.

Indiferent de topul pe care il alegem pentru a completa tinuta, este indicat ca betelia pantalonului sa ramana vizibila sau ca o curea contrastanta sa marcheze talia, designerii permitandu-ne sa alegem, totodata, intre pantofii tip mocasin cu varf ascutit si modelele casual urbane pentru a completa look-ul.

pantaloni-evazati-boss  pantaloni-evazati

pantaloni-evazati-daks  pantaloni-evazati-max-mara

Pantalonii ampli cu un croi trei sferturi, cunoscuti si ca pantaloni culottes, imbina stilurile rafinate cu cele relaxate, de zi. Potriviti atat pentru siluetele petite, cat si pentru cele inalte, acestia pot fi purtati cu topuri drepte sau pe corp de catre persoanele cu o silueta triunghi inversat, sau cu topuri cu volane in partea de sus, ori cu maneci bufante de catre persoanele cu o silueta triunghi.

Pantofii cu toc subtire, dar si cei cu talpa plata si cu snururi pe gamba completeaza armonios tinuta, reprezentand factorul decisiv pentru incadrarea outfitului intr-una dintre cele doua directii stilistice: elegant sau casual chic.

pantaloni-evazati-boss  pantaloni-evazati

pantaloni-evazati  pantaloni-evazati

Pantalonii conici lungi sunt cei la care apelam atunci cand vrem sa obtinem cu usurinta un outfit urban sau de serviciu. Pentru o aparitie cat mai moderna, inspirata de colectiile celor mai populari designeri, femeile cu o silueta triunghi ii pot asorta cu o camasa oversized sau cu maneci ample, in timp ce persoanele cu silueta triunghi inversat ii pot purta cu topuri fara maneci sau peplum si cu o curea cat mai lata.

Accesorizarile momentului propun coliere masive purtate cu camasi clasice, asa cum observam in colectia Donna Karan, sau chiar lipsa accesorizarii, pentru o tinuta cat mai minimalista.

pantaloni-karan  pantaloni-sense

jeansi-conici  pantaloni-conici

Pantalonii conici trei sferturi pot accentua un stil cat mai classy, sandalele cu barete inguste si toc subtire aflandu-se printre cele mai potrivite pentru o tinuta eleganta. Pastrand aceleasi caracteristici ca pantalonii conici lungi, acestia pluseaza prin avantajul schitarii unei siluete mai inalte, iar efectul este sporit daca alegem o pereche de pantofi cu toc, fara barete si intr-o culoare nude.

Un model clasic, dar in acelasi timp modern prin artificiile stilistice adaugate de designeri in acest sezon, pantalonii trei sferturi pot fi purtati cu topuri pliate pe tendintele lui 2018, de la camasi oversized la topuri cu umeri goi sau fara bretele.

pantaloni-trei-sferturi  pantaloni-trei-sferturi

pantaloni-trei-sferturi  pantaloni-trei-sferturi-sense

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.