Outfiturile care avantajeaza siluetele petite

Desi industria modei este concentrata in special pe siluete inalte, ramura care se ocupa cu valorizarea siluetelor petite, minione, se impune din ce in ce mai mult. Aceasta diferentiere vizeaza persoanele cu o inaltime de aproximativ 162 cm sau mai putin, cu o silueta slim, iar caracteristicile de baza ale acestor tinute se refera la lungimea pieselor vestimentare, la tipul croielilor, dar si la modurile cele mai avantajoase de accesorizare.

Scurt este cuvantul de baza atunci cand vine vorba despre lungimea hainelor alese. Fuste si rochii mini, pantaloni scurti sau crop, topuri, pulovere, jachete, iar lista poate continua. Mila Kunis (1.63) si Miroslava Duma (1.50), doua dintre cele mai cunoscute style icons, opteaza pentru fuste scurte, in timp ce Eva Longoria (1.57) si Lily Collins (1.65) sunt adeptele pantalonilor scurti. Ambele optiuni creeaza efectul unei siluete mai inalte, iar detaliile fiecarei tinute comploteaza in obtinerea efectului dorit. Acestea se pot referi la un top purtat cu partea de jos sub talia fustei, un colier statement care atrage atentia in partea de sus a siluetei sau un decolteu in V. Pantofii cu toc sunt nelipsiti, iar gentile de dimensiuni mici in linii drept sunt recomandate indiferent de stilul tinutei.

Mila-Kunis-style Miroslava-Duma

Eva-Longoria-style Lily-Collins

Nici topurile nu fac o exceptie si urmeaza regulile pieselor scurte, nedepasind linia soldurilor. Daca totusi croiala este una lunga iar materialul o permite, acestea pot fi purtate sub talia fustei sau a pantalonului, asa cum exemplifica Hayden Panettiere (1.52). Pantalonii skinny subliniaza silueta, iar efectul este sporit prin accesorizarea unei perechi de pantofi cu toc inalt. O palarie in stilul Penelope Cruz poate reprezenta un model de accesorizare recomandat celor care vor sa castige optic centimetri in inaltime.

penelope-cruz hayden-panettiere

bolero-fashionsense bolero-fashionsense

geaca-scurta-sense geaca-scurta-sense

Dungile verticale sunt imprimeul care lungeste optic, iar Vanessa Hudgens (1.55) stie cum sa profite de acest lucru. Trendul poate fi adoptat atat in tinute casual cat si in outfituri elegante, asa cum exemplifica Eva Longoria. Atunci cand imprimeul insoteste o pereche de pantaloni lungi, efectul poate fi sporit daca talia acestora este inalta, iar topul care intregeste tinuta nu acopera talia pantalonilor.

vanessa-hudgens  vanessa-hudgens

eva-longoria  dungi-street-style

Talia inalta este un dataliu care poate schimba intregul aer al tinutei, dandu-i o nota moderna si contribuind la schitarea unei siluete mai inalte . Natalie Portman (1.60) respecta aceasta regula alaturand o fusta mini unui top uni, iar fosta Miss Posh alege o fusta creion care, urmand linia corpului, ii subliniaza si ii avantajeaza in acelasi timp silueta petite.

natalie portman talie inalta

victoria-beckham victoria-beckham

fusta-office-sense pantaloni-talie-inalta-sense

Croiala pieselor vestimentare este la fel de relevanta, iar tinutele care urmeaza linia corpului sunt alegerile cele mai potrivite. O rochie sau un top cambrat si curelele in talie ajuta la evidentierea siluetei fara a o ascunde sub volume sau croiuri fluide. Miroslava Duma si Reese Witherspoon (1.56) isi subliniaza talia cu ajutorul jachetelor scurte sau midi cu cordon, iar manecile trei sferturi sunt preferate in locul celor care ascund incheietura mainii.

natalie-portman victoria-beckham

pe-corp-a reese-witherspoon

trenci-sense rochie-sense

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.