Noul trend: modelele 60+

Daca pana de curand cariera modelelor regresa cu cat inaintau in varsta, in ultimii ani tendintele au inceput sa prinda un nou contur. Iar trendurile nu mai descriu acum doar directia pieselor vestimentare ci si a modelelor care le promoveaza.

Din ce in ce mai multe modele sau actrite au ajuns sau au revenit acum in atentia fotografilor si a caselor de moda la varste pe care nu le-am fi crezut pana de curand invecinate sectorului Beauty&Fashion. Totusi, trendul devine din ce in ce mai pregnant si ne demonstreaza ca nici frumusetea si nici stilul nu tin cont de varsta, ba chiar o pot complimenta peste masura.

Unul dintre cele mai cunoscute nume care au anulat toate prejudecatile si barierile varstei este Carmen Dell’Orefice. La 85 de ani, modelul american se poate lauda cu o cariera de aproae 70 !!! de ani in domeniul modei. Prima aparitie pe coperta Vogue la doar 16 ani a reprezentat un start tumultos in industrie, iar experienta si defilarile pentru branduri sonore sunt dovezi de necontestat. Stilurile posh, clasic si elegant isi primesc prin Carmen o recomandare atemporala.

Carmen 1 Carmen 2 Carmen 3 Carmen 4

De la posh la androgin exista aceeasi distanta ca de la Carmen dell O’refice la Diane Keaton. Actrita in varsta de 70 de ani si-a facut drum spre admiratia noastra in anii ’70 prin personajul Annie Hall si a ramas inca de atunci o prezenta constanta pe marile ecrane. Se pare, insa, ca nu doar cinefilii au ridicat imaginea actritei pe un piedestal ci si stilistii si fotografii. Sa le multumim, deci, pentru lectiile de stil accesorizate perfect unei dispozitii de invidiat si unui stil tomboy pe care ar trebui sa il pastram mereu pe o pozitie de varf.

diane keaton diane keaton2 diane keaton3 diane keaton4

Sa ramanem la intersectia modei cu cinematografia, la cea a spiritelor vibrante cu imaginatia stilistilor. Aici o regasim cu aceeasi placere pe actrita Helen Mirren care ne invata cum sa purtam negrul, stilul casual chic si geaca biker fara nicio restrictie. Cu siguranta ca increderea in sine si eleganta innascuta ii completeaza perfect fiecare tinuta in parte.

helen mirren1 helen mirren2 helen mirren4 helen mirren5

Linda Rodin are trendurile la picioare si jongleaza cu fiecare in parte cu stil si cu o naturalete de invidiat. La 67 de ani , Linda pastreaza imaginea de stylish Girl next door, imposibil de trecut cu vederea. Fuste midi, dungi, denim, platforme, rame, genti, culori discrete si un poodle adorabil: doar cateva dintre imaginile pe care ni le presara in minte si pentru care o iubim neconditionat.

LINDA RODIN1 LINDA RODIN2 LINDA RODIN4 LINDA RODIN5 LINDA RODIN6 LINDA RODIN13

Un model pentru noile campanii swimsuit. Absolut nimic neobisnuit sau neasteptat. Dar daca acest model faimos se apropie de varsta de 60? Cu atat mai fascinant! Iar branduri celebre precum Hermes sau Marks & Spencer ne invita sa cultivam din ce in ce mai mult aceasta fascinatie. Model, fotograf si ceramist, Yasmina Rossi ne invata nu doar cum sa purtam cat mai gratios piese din stiluri diverse ci si cum sa pastram o atitudine mereu pozitiva care nu se va demoda niciodata.

yasmina rossi yasmina rossi2 yasmina rossi3 yasmina rossi4

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.