Moda inspirata de Virginia Woolf ! Burberry AW16

Literatura si moda par a fi, la prima vedere, doua directii artistice diferite, fara prea multe puncte in comun. Totusi, daca una o poate inspira pe cealalta, adaugandu-i astfel reflexe originale, atunci de ce sa nu profitam de  alianta celor doua pentru un efect estetic-creativ cu atat mai sporit?

In colectia toamna-iarna pentru acest an, Burberry ne initiaza in lumea modei care permite literaturii sa ii fie sursa de inspiratie. Inaintea show-ului care s-a tinut pentru prima data in Soho, casa de moda a prezentat o imagine a binecunoscutului Orlando a Virginei Woolf, din nuvela cu acelasi nume. Iar intr-o societate care empatizeaza din ce in ce mai mult si mai puternic cu ideea stilului androgin si cu subiectul dualitatii, integrarea unui personaj literar prezentat pe rand ca barbat si femeie nu a lasat criticii de moda indiferenti.

Spiritul nuvelei a for reprezentat atat prin pastelurile boeme ale acelor vremuri cat si prin culori puternice si contraste (rosu-galben-bleumarin), iar detaliile realizate prin modele brodate au fost una dintre atractiile principale.

Burberry- Burberry-

Imprimeurile in dungi si cele florale au reprezentat contopirea stilului feminin cu cel masculin intr-o armonie unitara, cu note din moda elisabetana. Manecile sunt bufante, culorile metalizate, gulerele inalte, cu volane, iar jaboul nu putea lipsi.

Burberry- Burberry- Burberry- Burberry-

De altfel, nu a fost deloc intamplator faptul ca modelele au fost alese pentru a se plia pe tiparul androgin. Cu ajutorul acestora, show-ul a reusit sa prezinte un stil dual in care moda nu cunoaste limite sau bariere. Jachetele cu umeri pronuntati si gulere accesorizate, mixul de printuri si centurile care evidentiaza talia au subliniat nu doar stilul prezentului ci si un stil omniprezent al unui estetic defectiv de gen.

1188378 Burberry- Burberry- Burberry-

Accentele exclusiv feminine s-au impus pe alocuri prin broderie, tonuri de auriu si pliseuri, insa nu au pus in umbra materialele satinate, imprimeurile indraznete si caracterul puternic al intregii colectii.

burberry- burberry-

De la muzica instrumentala aleasa la decorul elisabetan nuantat prin statui lucrate manual, de la conceptul care a inspirat intregul show la castingul minutios, prezentarea Burberry a fost un succes de doua ori mai rasunator: prin dualitatea feminin-masculin, dar mai ales pentru cea care imbina literatura cu moda.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.